Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden.

Jag är företagskund. Hur betalar jag skatter som nätbetalning i MinSkatt?

Vid nätbetalningen i MinSkatt används gränssnittet PSD2 vilket kan påverka nätbetalningen för företagskunder. Tjänsteleverantören av nätbetalningen är Paytrail Abp.

Om du inte kan betala skatterna som nätbetalning i MinSkatt ska du kontakta din bank. Du kan fortfarande betala skatten i din nätbank som kontoöverföring. Betalningsuppgifterna finns i MinSkatt eller i beskattningsbeslutet.

Läs närmare anvisningar per bank:

När du ska välja betalningssättet välj betalningsknappen Danske Bank B2B.

  1. När du ska välja betalningssättet välj betalningsknappen Nordea B2B.
  2. Ibland behöver betalningen en tilläggsbekräftelse. Läs anvisningarna om tilläggsbekräftelsen på Nordeas webbplats.

Observera att användarna av nätbanken Nordea Corporate Netbank inte kan betala skatter som nätbetalning i MinSkatt.

Läs mer: Jag har betalat skatter från mitt Nordea-konto i MinSkatt. Varför begär Paytrail i betalningsskedet en fullmakt för tre dagar för att skapa betalningar?

För nätbetalningar i MinSkatt behöver du en dispositionsrätt till företagskontot på din bank. Dispositionsrätten behöver ändras endast en gång och den gäller alla betaltjänster som använder gränssnittet PSD2 vid nätbetalningar. Om du redan ändrat dispositionsrätten behöver du inte göra något, utan kan fortsätta med att betala skatterna i MinSkatt på normalt sätt.

Du kan ändra dispositionsrätten genom att ringa eller skicka ett meddelande på op.fi eller i mobilappen till OP:s kundservice. Läs anvisningarna om dispositionsrätten på OP:s webbplats.

Om du inte kan betala skatter i MinSkatt på grund av att dispositionsrätten saknas ska du skriva ner betalningsuppgifterna från MinSkatt eller beskattningsbeslutet och betala skatten som kontoöverföring i nätbanken. När dispositionsrätten är i sin ordning kan du fortsätta betala skatter i MinSkatt.

Företagskunder till Handelsbanken:

När du har kommit till valet av betalningssätt ska du välja betalningsknappen Handelsbanken B2B. Därefter ska du mata in ditt företags FO-nummer.

Om du inte kan betala skatterna som nätbetalning i MinSkatt ska du kontakta din bank. Du kan fortfarande betala skatten i din nätbank som kontoöverföring.

Företagskunder till Aktia, S-Banken, Oma Säästöpankki, Nooa Säästöpankki, POP Banken och Ålandsbanken:

Gränssnittet PSP2 används vid nätbetalningar i MinSkatt. Nätbetalningen förutsätter att behöriga tillstånd har fastställts i avtalet mellan dig och din bank och att avtalet är i kraft.

Om du inte kan betala skatterna som nätbetalning i MinSkatt ska du kontakta din bank. Du kan fortfarande betala skatten i din nätbank som kontoöverföring.

Sidan har senast uppdaterats 24.8.2023