Tulet Suomeen töihin – työnantaja ei ole suomalainen

Kun työskentelet ulkomaisen työnantajan palveluksessa Suomessa, verotukseesi vaikuttaa se, kuinka kauan oleskelet Suomessa.

Oleskelet Suomessa 6 kuukautta tai vähemmän 
Et yleensä maksa veroa Suomeen.

Asut tai oleskelet Suomessa yli 6 kuukautta 
Maksat yleensä palkastasi veroa ja useimmiten myös pakollisia vakuutusmaksuja Suomeen.

Jos ulkomaiselle työnantajallesi muodostuu Suomeen kiinteä toimipaikka, tämä rinnastuu suomalaiseen työnantajaan. Tässä tapauksessa maksat palkasta veroa samoin kuin suomalaisen työnantajan maksamasta palkasta.

Jos olet ulkomainen vuokratyöntekijä, katso ohje ulkomaisille vuokratyöntekijöille.

Työnantaja: Näin autat työntekijää veroasioissa, jotta hän voi aloittaa työt rakennustyömaalla.
Verkkoseminaarin tallenne: Information of construction workers’ tax numbers and the reporting requirements in the construction sector (englanniksi)

Usein kysyttyä

Joissakin tilanteissa vuoden 2019 esitäytetystä veroilmoituksesta puuttuvat työntekijältä perityt eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut, jos olet saanut palkkaa ulkomaiselta työnantajalta, jolla ei ole kiinteää toimipaikkaa Suomessa. Sama koskee henkilöiltä, jotka ovat saaneet palkkaa rajakuntatyöstä, avainhenkilölain perusteella tai erityisjärjestön maksamana.

Verohallinto korjaa tiedot viranomaisaloitteisesti. Sinun ei tarvitse tästä johtuen korjata ja palauttaa veroilmoitusta tai muuten olla yhteydessä Verohallintoon. Saat uuden verotuspäätöksen myöhemmin korjatuilla tiedoilla. Tarkista kuitenkin, että veroilmoitus on muutoin oikein. Jos muita tietoja täytyy korjata tai täydentää, ilmoita muutokset OmaVerossa tai paperilomakkeella.