Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Tulonhankkimismenot

Vuodenvaihteessa saapuvissa verokorteissa vuodelle 2024 ei ole mukana palkkatulojen tulonhankkimismenoja, kuten esimerkiksi työhuonevähennystä. Jos sinulla on palkkatulojen tulonhankkimismenoja yli 750 euroa vuodelle 2024, voit tehdä uuden verokortin eli muutosverokortin. Lue ohjeet verokorttiin.

Tulonhankkimismenoilla tarkoitetaan kuluja, jotka aiheutuvat palkkatulojen hankkimisesta. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi työhuone, omat työkalut ja ammattikirjallisuus. 

Tulonhankkimismenot vähennetään palkkatuloista ja ne pienentävät verotettavan ansiotulon määrää. Jos saat palkkatuloja, saat automaattisesti 750 euron vähennyksen. Verohallinto tekee vähennyksen puolestasi. Vähennys ei kuitenkaan voi olla suurempi kuin palkkatulosi määrä.

Jos sinulle kertyy tulonhankkimismenoja enemmän kuin 750 euroa vuodessa, ilmoita ne kokonaan. Älä vähennä omavastuuosuutta itse.

Millaisista kuluista voi saada vähennyksen?

Tulonhankkimisvähennyksen voi saada

Katso mistä kuluista et voi saada vähennystä.

Muita tulonhankkimisesta aiheutuneita kuluja, joita voit vähentää verotuksessa

Työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut ja työttömyyskassamaksujen tiedot voit vähentää tulon hankkimisesta aiheutuneina kuluina. Saamme yleensä tiedot maksamistasi jäsenmaksuista suoraan ammattiliitoilta ja työttömyyskassoilta. Tarkista esitäytetystä veroilmoituksesta, että tiedot ovat oikein. Jos hoidat itse jäsenmaksujen maksut, niin ilmoita ne veroilmoituksella, kun saat ilmoituksen tarkistettavaksi. 

Myös asunnon ja työpaikan väliset matkat ovat verotuksessa vähennettäviä kuluja. Nämä kulut sinun on ilmoitettava itse.

Sivu on viimeksi päivitetty 13.5.2024