Verokortti

Jos tarvitset verokortin vuodelle 2018, hae se OmaVerosta.

Hae verokorttia OmaVerossa

Katso OmaVeron käyttöohje: Näin haet verokortin OmaVerossa

Huom.!

Jos tulosi eivät muutu, voit käyttää vuoden 2018 verokorttia tammikuun 2019 loppuun asti.

Verokortti loppuvuodelle 2018

Jos tarvitset uuden verokortin marras-joulukuulle, hae se OmaVerosta viimeistään 18.12.

Voit käyttää vuoden 2018 verokorttia tammikuun 2019 loppuun asti. Vuoden 2019 tulorajan laskeminen alkaa alusta tammikuussa.

Verokortti vuodelle 2019

Saat vuoden 2019 verokortin sekä OmaVeroon että postitse joulu-tammikuussa. Verokortti tulee voimaan 1.2.2019.

Hae tarvittaessa uusi verokortti  OmaVerossa 13.12.2018 alkaen.

Verokorttia varten tarvitset tiedot tuloista ja vähennyksistä

  • Arvioi koko vuoden tulot.
  • Laske vuoden alusta kertyneet tulot ja verot.
  • Lisää myös tiedot mahdollisista vähennyksistä.

Voit tulostaa verokortin itse tai valita, että se postitetaan sinulle kotiin tai esimerkiksi työnantajallesi. OmaVerossa tehty verokortti säilyy pdf-tiedostona OmaVerossa, josta voit ottaa sen käyttöön milloin tahansa. Työnantajasi tai muu suorituksen maksaja tarvitsee verokorttisi noin 2 viikkoa ennen seuraavaa maksupäivää.

Voit tilata verokortin myös muilla tavoilla

Uudistuksia verokorttiin

Usein kysyttyä

Tarvitset uuden verokortin, jos tulosi muuttuvat tai verokorttisi tulorajaa pitää muuttaa. Tilaa uusi verokortti esimerkiksi silloin, jos vaihdat työpaikkaa tai jäät työttömäksi.

Verokorttia tilatessasi voit ilmoittaa myös kuluvan vuoden vähennyksiä, jolloin ne voidaan ottaa huomioon veroprosentissa.

Et voi. Kun olet tehnyt verokortin OmaVerossa, voit jatkossa tulostaa sen. Tulostettavan verokortin löydät postilaatikosta.

Näin teet verokortin OmaVerossa

Veroprosentin korotusta ei tarvitse pyytää Verohallinnolta. Voit itse ilmoittaa työnantajalle tai muulle tulon maksajalle verokorttiin merkittyä suuremman ennakonpidätys- tai lisäprosentin. Korottaminen saattaa olla tarpeen, jos veroprosentin laskemisessa on käytetty sellaisia vähennyksiä, joita sinulla ei ole enää vuonna 2018 tai 2019 (esimerkiksi tulonhankkimiskuluja tai korkoja).

Voit myös hakea uuden verokortin.

Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen

Veroprosenttiin voi hakea alennuksen OmaVerosta, palvelunumerosta tai verotoimistosta, jos tulot ovat olennaisesti pienemmät tai vähennykset olennaisesti suuremmat kuin verokortin mukana lähetettävässä päätöksessä.

Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen

Saat mahdollisen liian suuren veroprosentin veronpalautuksena korkoineen, jos et hae muutosta lainkaan. Muutosta voi hakea myöhemminkin kuin alkuvuonna ja saat saman hyödyn jo vuoden 2018 tai 2019 aikana.