Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Vuokratulot sijoitusasunnosta ja muusta omaisuudesta

Vuokratulot ja niihin kohdistuvat kulut pitää ilmoittaa verotuksessa. Vuokratulot ovat pääomatuloa ja niitä verotetaan pääomatuloveroprosentin mukaan. Pääomatulojen veroprosentti on 30 000 euroon asti 30 %. Sen ylittävältä osalta veroprosentti on 34 %.

Mitä kuluja voit vähentää?

Katso kaikki vähennykset

Mietitkö asunnon vuokrausta?

 • Näin pääset alkuun

  Vuokraustoiminta alkaa siitä, kun annat asuntosi vuokralle – esimerkiksi julkaiset ilmoituksen verkkopalvelussa. Arvioi kuluvan vuoden vuokratulot ja kulut, esimerkiksi yhtiövastikkeet ja lainan korot. Ilmoita ne verokortillesi tai ennakkoverohakemuksessa.

 • Ilmoita ajantasaiset tiedot Verohallinnolle

  Vuokratulot ja niihin kohdistuvat kulut kannattaa ilmoittaa jo verokortille tai hakea ennakkoveroa. Silloin vero kertyy tasaisesti pitkin vuotta ja vältyt jäännösveroilta. Ilmoita vuokratulot viimeistään veroilmoituksessa, vaikka vuokratuloista ei jäisi kulujen vähentämisen jälkeen maksettavaa veroa.

  Katso ilmoitus- ja maksuohjeet

 • Voit tehdä vuokratuloista vähennyksiä

  Voit vähentää vuokratoiminnasta esimerkiksi hoitovastikkeen ja vesimaksut sekä remonttikuluja. Nämä kulut pienentävät verotettavan tulon määrää, jolloin maksat tulosta vähemmän veroa.

  Lisätietoa vuokratuloista tehtävistä vähennyksistä

 • Vuokraustoiminnan lopetus ja muutokset

  Jos lopetat tai keskeytät asunnon vuokraamisen kesken vuoden, tee muutokset verokorttiin tai ennakkoveroon. Jos maksat ennakkoveroa, älä jätä ennakkoveron eriä maksamatta omin päin, vaan hae ennakkoveron muutosta tai poistoa.

Sivu on viimeksi päivitetty 6.5.2024