Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Ulkomailta Suomeen

Kun tulet Suomeen yli 6 kuukaudeksi, maksat Suomeen veroa tuloista, jotka saat Suomesta tai ulkomailta. Olet siis yleisesti verovelvollinen, kuten kaikki Suomessa asuvat.

Kun asut ulkomailla, maksat Suomeen veroa vain niistä tuloista, jotka saat Suomesta. Olet siis rajoitetusti verovelvollinen.

Töihin Suomeen

Kun tulet ulkomailta Suomeen töihin, verotukseesi vaikuttaa se, kuinka kauan oleskelet Suomessa ja onko työnantajasi suomalainen vai ulkomainen yritys.

Veronumero

Jos työskentelet rakennustyömaalla tai telakalla, tarvitset veronumeron. Lue ohjeet, mistä saat veronumeron ja miten rekisteröit sen.

Henkilötunnus

Digi- ja väestötietoviraston lisäksi henkilötunnuksia myöntävät Verohallinto ja Maahanmuuttovirasto.

Ukrainasta saapuneet tilapäistä suojelua saavat

Tilapäistä suojelua hakevalla henkilöllä on työnteko-oikeus heti, kun hän on jättänyt hakemuksen poliisille tai rajaviranomaiselle. 

Opiskelemaan Suomeen

Jos olet ulkomaalainen opiskelija tai harjoittelija, Suomi ei yleensä verota tuloja, jotka saat Suomen ulkopuolelta. Jos saat tuloja suomalaiselta työnantajalta, maksat tuloista veroa Suomeen.

Eläkettä ulkomailta

Jos asut Suomessa ja saat eläkettä ulkomailta, eläkkeen verotuksen ratkaisee yleensä verosopimus Suomen ja eläkkeen lähdevaltion välillä. Ilmoita eläke aina Suomen veroilmoituksella.

Tämä sivu on osa Euroopan komission Your Europe -portaalia. Anna komissiolle palautetta sivusta.

https://europa.eu/youreurope/index_fi.htm
Sivu on viimeksi päivitetty 12.3.2024