Esitäytetty veroilmoitus

Saat henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa 2019. Jos veroilmoituksessasi ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos korjaat ilmoitusta, määräpäivä on joko 7.5., 14.5. tai 21.5.2019. Päivän näet keväällä omasta veroilmoituksestasi ja OmaVerosta. 

Ilmoita OmaVerossa

Veroilmoitus uudistuu

Veroilmoitus näyttää erilaiselta kuin ennen, ja sen korjaaminen muuttuu. Huomaa, että veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivät aikaistuvat useimmilla asiakkailla vuonna 2019. Lue lisää muutoksista.

Ilmoita osa tiedoista OmaVerossa jo nyt

Voit ilmoittaa osan veroilmoituksen tiedoista jo nyt OmaVerossa. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkakulut, kotitalousvähennys, työasuntovähennys, vuokratulot sekä luovutusvoitot ja -tappiot muusta omaisuudesta kuin arvopapereista. Katso kaikki tiedot, jotka voit ilmoittaa tällä hetkellä OmaVerossa.

Veronpalautus

Vuoden 2017 veronpalautukset maksettiin tileille 11.12.2018.

Veronpalautuksen maksupäivä määräytyy jatkossa oman verotuksesi päättymispäivän mukaisesti. Valtaosalle henkilöasiakkaista veronpalautukset maksetaan vuonna 2019 jo elokuussa. Veronpalautuksen määrän ja maksupäivän tulet näkemään saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Jäännösvero

Maksa vuoden 2017 jäännösveron toinen erä 1.2.2019. Ensimmäisen erän eräpäivä oli 3.12.2018. Näet jäännösveron määrän ja maksutiedot OmaVerosta. Voit myös maksaa jäännösveron OmaVeron kautta.

Jäännösveron eräpäivät määräytyvät jatkossa oman verotuksesi päättymispäivän mukaisesti. Valtaosalla henkilöasiakkaista mahdollinen verovuoden 2018 jäännösveron ensimmäinen erä tulee maksettavaksi jo elokuussa 2019.

Verotuspäätös

Verotuspäätöksessä on laskelma verotuksesi lopputuloksesta.

Näin tarkistat veroilmoituksen

Mikä osa veroilmoituksesta pitää tarkistaa? Mikä on verotuspäätös tai alustava verotuslaskelma?

Jos ilmoitat myöhässä

Jos veroilmoitus myöhästyy, voit joutua maksamaan myöhästymismaksua tai veronkorotusta.

 

 • Veroilmoituksen vaiheet

 • Voit ilmoittaa tietoja jo etukäteen

  Esimerkiksi matkakulut tai kotitalousvähennyksen voit ilmoittaa jo ennen veroilmoitusaikaa.
 • Saat esitäytetyn veroilmoituksen

  Veroilmoitus lähetetään postitse maalis-huhtikuussa. Tarkista kaikki veroilmoituksen tiedot.
 • Jos et tee korjauksia

  Jos veroilmoituksen tiedot ovat kunnossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Tarkista veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivät veroilmoituksesta tai OmaVerosta.
 • Jos korjaat tietoja

  Jos sinun tai puolisosi täytyy korjata veroilmoitusta, huomaa, että veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivät voivat siirtyä! Saat uuden verotuspäätöksen, jossa on uudet veronpalautuksen tai jäännösveron määrät ja maksupäivät.