Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Milloin voin ilmoittaa tuloja ja vähennyksiä verotukseen?

Voit ilmoittaa tuloja ja vähennyksiä verotuksesi eri vaiheissa. Katso alla olevasta aikajanasta, milloin voit ilmoittaa tietoja verotukseesi. Mitä aikaisemmin ilmoitat, sitä ajantasaisemmin vero kertyy ja vältyt esimerkiksi jäännösveron viivästysseuraamuksilta.

 • 2024

 • Ilmoita tiedot verokortillesi – saat hyödyn heti

  Voit ilmoittaa tuloja ja vähennyksiä jo sinä vuonna, jolloin ne ovat syntyneet. Hae siinä tapauksessa muutosta verokorttiin – silloin veroprosenttisi on ajan tasalla. Jos saat esimerkiksi suuria vuokratuloja tai myyntivoittoja, hae ennakkoveroa.

 • Ilmoita etukäteen veroilmoitukselle

  Jos et halua muuttaa verokorttia ja veroprosenttiasi, voit ilmoittaa tietyt vähennykset etukäteen veroilmoitukselle jo kuluvana vuonna. Silloin tiedot näkyvät valmiina veroilmoituksellasi, jonka saat seuraavana keväänä.
 • 2025

 • Täydennä esitäytettyä veroilmoitusta

  Saat esitäytetyn veroilmoituksen OmaVeroon maaliskuussa. Tarkista veroilmoitus ja lisää puuttuvat tulot ja vähennykset ennen oman veroilmoituksesi määräpäivää.
 • Unohditko ilmoittaa tietoja?

  Jos veroilmoituksen määräpäivä meni ohi, voit silti täydentää veroilmoitusta siihen saakka, kunnes verotuksesi päättyy. Oman verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätöksestäsi. Huomaa, että myöhässä ilmoitetuista tiedoista voi seurata myöhästymismaksu tai veronkorotus.
 • Tee tarvittaessa oikaisuvaatimus

  Jos huomaat verotuspäätöksessäsi korjattavaa, voit hakea verotukseesi oikaisua 3 vuotta verotuksesi päättymisestä. Huomaa, että oikaisuvaatimuksen käsittely vie oman aikansa, joten tiedot kannattaa ilmoittaa ajallaan veroilmoituksessa.

Miksi ilmoittaisin tiedot verokortille?

Jos ilmoitat kotitalousvähennyksen tai suuret matkakulut jo verokortille, veroprosenttisi pienenee ja saat vähennyksestä verohyödyn heti. Vastaavasti jos haet ennakkoveroa suurten vuokratulojen vuoksi, maksat verot jo sinä vuonna, kun tulot syntyvät ja vältyt jäännösverolta ja viivästyskoroilta.

Miksi ilmoittaisin tiedot etukäteen veroilmoitukselle?

Jos et halua muuttaa veroprosenttiasi, voit ilmoittaa tietyt vähennykset etukäteen veroilmoitukselle jo kuluvana vuonna. Etukäteen voit ilmoittaa

 • matkakulut
 • kotitalousvähennyksen
 • tulonhankkimismenot
 • työasuntovähennyksen
 • elatusvelvollisuusvähennyksen.

Kun ilmoitat vähennykset etukäteen, tiedot näkyvät valmiina veroilmoituksellasi, jonka saat keväällä. Verotuksesi valmistuu nopeammin, eikä veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivä siirry eteenpäin, ellei Verohallinto saa muualta verotukseesi vaikuttavaa tietoa. Näin ilmoitat vähennyksiä verotuksen eri vaiheissa OmaVerossa.

Miksi on tärkeää ilmoittaa tiedot ajoissa veroilmoitukseen?

Saat esitäytetyn veroilmoituksen joka kevät maaliskuussa. Esitäytetyllä veroilmoituksella on jo valmiina valtaosa edellisen vuoden tuloista ja vähennyksistä. Osa tuloista ja vähennyksistä on kuitenkin ilmoitettava itse. Ilmoita tiedot viimeistään oman veroilmoituksesi määräpäivänä. Kun hoidat veroilmoituksen ajallaan, vältyt myöhästymismaksulta tai veronkorotukselta.

Jos veroilmoituksen määräpäivä meni ohi, voit silti täydentää veroilmoitusta siihen saakka, kunnes verotuksesi päättyy. Huomaa kuitenkin, että myöhässä ilmoitetuista tiedoista voi seurata myöhästymismaksu tai veronkorotus. On kuitenkin suositeltavampaa ilmoittaa tiedot vaikka myöhässä kuin tehdä oikaisuvaatimus, koska oikaisuvaatimuksen käsittelyssä voi mennä pitkään.

Lisätietoa

Näin ilmoitat vähennyksiä OmaVerossa

Verokortti

Ennakkovero

Esitäytetty veroilmoitus

Unohditko ilmoittaa tietoja?

Oikaisuvaatimus tuloverotuksessa

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2023