Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Veronumerorekisteri – Tarkista kuuluminen

Veronumerorekisteri päivitetään maaliskuussa
Julkisesta veronumerorekisteristä poistetaan maaliskuun 2024 aikana tiedot rakennusalalla työskentelevistä henkilöistä, joista ei ole annettu Verohallintoon rakennusalan ilmoitusvelvollisuuteen perustuvia työntekijäilmoituksia viimeisen kahden vuoden aikana. Lue lisää: Veronumerorekisteri päivitetään maaliskuussa 2024

Yhteisellä rakennustyömaalla tai telakka-alueella työskentelevien henkilöiden veronumeroiden täytyy olla merkittynä julkiseen veronumerorekisteriin.

Voit tarkistaa veronumerorekisteristä, että työmaalla tai telakka-alueella työskentelevän henkilön tunnistekortissa oleva nimi ja veronumero ovat Verohallinnon rekisterissä. Työnantaja tai tunnistekortin antaja voi myös varmistaa, että työntekijän ilmoittama veronumero vastaa sitä, joka on Verohallinnon rekisterissä.

Veronumerorekisteri − tarkista tiedot

Veronumerorekisteri on julkinen palvelu ja sen käyttö ei vaadi kirjautumista.

Syötä henkilön koko nimi (sukunimi ja etunimi) ja veronumero

Saat tiedon siitä, onko henkilö merkitty rekisteriin annetulla veronumerolla. Pelkkä nimi tai veronumero ei riitä, vaan tarvitaan kaikki nämä kolme tietoa. Hakutulos kertoo, täsmäävätkö annettu nimi ja veronumero eli löytyvätkö tiedot rekisteristä. Muita tietoja haussa ei näytetä (esimerkiksi henkilötunnusta).

Näin kirjoitat erikoismerkin suomalaisella PC-näppäimistöllä

Työnantaja voi tarkistaa myös Ilmoitin.fi:ssä, että veronumero on merkitty  veronumerorekisteriin: Veronumerorekisterissä olon tarkistaminen

Veronumerorekisteriin täytyy hakeutua erikseen

Vaikka työntekijälle on annettu veronumero, häntä ei automaattisesti merkitä veronumerorekisteriin.

Merkintää voi pyytää

  • työntekijä
  • työnantaja
  • päätoteuttaja.

Verohallinto voi myös oma-aloitteisesti merkitä henkilön rekisteriin.

Katso ohjeet veronumerorekisteriin merkitsemisestä

Veronumerorekisteristä poistaminen

Verohallinto voi oma-aloitteisesti poistaa työntekijän rekisteristä, jos työntekijästä ei ole annettu työntekijätietoja rakennusalalla kertaakaan viimeisen 2 vuoden aikana tai laivanrakennusalalla viimeisen 3 vuoden aikana.

Rekisteristä poistosta ei lähetetä erillistä ilmoitusta. Työntekijä voidaan merkitä samalla veronumerolla uudelleen rekisteriin. Veronumero pysyy samana uudelleen merkinnän jälkeen. Työntekijä voi myös itse pyytää poistamaan tiedot julkisesta veronumerorekisteristä.

Sen sijaan työnantaja tai työntekijän rekisteröimistä alun perin pyytänyt henkilö ei voi pyytää rekisteristä poistamista. Henkilötunnisteet, joille veronumero merkitään, ovat työnantajakohtaisia, mutta veronumero on kuitenkin henkilökohtainen. Työnantajalle tai päätoteuttajalle ei tämän vuoksi ole perusteltua antaa oikeutta pyytää työntekijän tietojen poistamista veronumerorekisteristä. Vain työntekijä voi arvioida, onko rekisterimerkintä hänelle tarpeellinen esimerkiksi työsuhteen päättymisen jälkeen.

Usein kysyttyä veronumerorekisteristä

Jos työskentelet yhteisellä rakennustyömaalla tai telakka-alueella, tarvitset veronumeron, jonka täytyy olla merkittynä julkiseen veronumerorekisteriin. Veronumeroa ei merkitä automaattisesti veronumerorekisteriin, vaan voit merkitä itse veronumeron rekisteriin OmaVerossa.

Työntekijä tai ammatinharjoittaja – näin merkitset veronumeron rekisteriin

Sinulla on suomalainen henkilötunnus 

Voit merkitä itse veronumeron rekisteriin OmaVerossa.

Näin merkitset veronumeron itse veronumerorekisteriin OmaVerossa

Voit myös soittaa palvelunumeroon 029 497 070 (puhelun hinta pvm./mpm.) tai käydä Verohallinnon toimipisteessä. 

Sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta

Käy verotoimistossa henkilökohtaisesti, jotta saat henkilötunnuksen ja veronumeron. Tämän jälkeen voit pyytää, että veronumerosi merkitään julkiseen veronumerorekisteriin. 

Työnantaja – näin merkitset työntekijän veronumeron rekisteriin

Voit toimittaa pyynnön veronumeron rekisteröinnistä Verohallintoon sähköisesti Ilmoitin.fi-palvelussa.

  • Kun pyydät sähköisesti vähintään 20 henkilön veronumerot, heidät merkitään automaattisesti rekisteriin.
  • Voit lähettää pyynnön myös silloin, jos sinulla jo on veronumerot, mutta työntekijät eivät ole veronumerorekisterissä.

Voit myös työnanatajana merkitä työntekijän veronumeron rekisteriin OmaVerossa.

Lisäksi veronumeron voi rekisteröidä soittamalla veronumeron palvelunumeroon 029 497 070 (puhelun hinta pvm./mpm.) tai käymällä Verohallinnon toimipisteessä.

Tietuekuvaukset – Suorasiirrot ja muut ilmoitukset > Työnantajan veronumeropyynnöt.

Löydät veronumerosi verokortistasi tai OmaVerosta. Kun olet kirjautunut OmaVeroon, valitse Yhteydenpito-välilehdeltä kohta Asiakastiedot ja sieltä linkki Veronumero.

Julkisesta veronumerorekisteristä poistettiin maaliskuun 2024 aikana tiedot rakennusalalla työskentelevistä henkilöistä, joista ei ole annettu Verohallintoon rakennusalan ilmoitusvelvollisuuteen perustuvia työntekijäilmoituksia viimeisen kahden vuoden aikana. 

Lue lisää: Veronumerorekisteri päivitetään maaliskuussa 2024

 

Sivu on viimeksi päivitetty 23.5.2023