Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Verotuspäätös ja verotustodistus

Useimmat asiakkaat saavat verotuspäätöksen esitäytetyn veroilmoituksen mukana keväällä. Verotuspäätöksessä on

 • laskelma verotuksesi lopputuloksesta
 • veronpalautuksen määrä ja maksupäivä, jos saat palautusta
 • jäännösveron määrä ja eräpäivät, jos sinun pitää maksaa mätkyjä
 • henkilökohtainen verotuksesi päättymispäivä.

Verotuspäätöksen näet myös OmaVerosta, kun päätös on valmis.

Katso verotuspäätös OmaVerosta

Näin löydät verotuspäätöksen OmaVerosta

Kun saat verotuspäätöksen, tarkista että tiedot ovat oikein.

Jos huomaat verotuspäätöksessä selvän virheen (esimerkiksi laskuvirheen), soita palvelunumeroomme. Puhelinnumeron näet päätöksestä. Näin saamme korjattua virheen, ennen kuin verotuksesi päättyy. Oman verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Osalla asiakkaista on esitäytetyllä veroilmoituksella alustava verotuslaskelma eivätkä he saa veroilmoituksen mukana verotuspäätöstä. Verotuspäätös lähetetään heille myöhemmin, kun verotustiedot on käsitelty, viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Lue lisää alustavasta verotuslaskelmasta.

Veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivät voivat muuttua

Verotuspäätökseen on merkitty joko veronpalautus tai jäännösvero. Veronpalautuksen maksupäivä ja jäännösveron eräpäivät ovat henkilökohtaisia. Oman maksupäiväsi tai eräpäiväsi näet verotuspäätöksestä. Veronpalautukset maksetaan heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana ja jäännösveron eräpäivät ovat heinäkuun ja helmikuun välisenä aikana.

Jos korjaat veroilmoituksen tietoja, saat uuden verotuspäätöksen. Silloin myös veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät todennäköisesti siirtyvät eteenpäin. Uuden maksupäivän tai eräpäivän näet uudesta verotuspäätöksestä. Jos joudut maksamaan jäännösveroa eli mätkyjä, saat uudet tilisiirtolomakkeet korjatun verotuspäätöksen mukana.

Jos et korjaa veroilmoitusta, keväällä saatu verotuspäätös, verotustodistus ja mahdolliset jäännösveron tilisiirtolomakkeet jäävät voimaan. Et saa siis uutta verotuspäätöstä, ellei sinun tai puolisosi verotustietoihin tule muutoksia.

Usein kysyttyä

Saat uuden verotuspäätöksen, jos

 • olet korjannut esitäytettyä veroilmoitusta
 • puolisosi on korjannut omaa veroilmoitustaan
 • Verohallinto on saanut korjattuja tietoja muualta, esimerkiksi työnantajalta.

Lähetämme uudet verotuspäätökset satunnaisessa järjestyksessä lokakuun loppuun mennessä. Ota käyttöön Suomi.fi-viestit, niin saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun verotuspäätöksesi on OmaVerossa.

Katso OmaVerosta ajantasaisin tieto.

Jos et saa uutta verotuspäätöstä, keväällä saamasi verotuspäätös, verotustodistus ja jäännösveron tilisiirtolomakkeet jäävät voimaan.

Näin löydät verotuspäätöksen, verotustodistuksen tai kirjeen OmaVerossa

Voit saada uuden verotuspäätöksen esimerkiksi näistä syistä:

 • korjasit esitäytettyä veroilmoitustasi
 • puolisosi on korjannut omaa veroilmoitustaan
 • Verohallinto on saanut verotukseesi vaikuttavia tietoja muualta
 • asiakas on valikoitunut Verohallinnossa tarkempaan tarkasteluun.

Jos olet saanut uuden verotuspäätöksen, vaikka et ole itse korjannut tietoja, vertaa uutta verotuspäätöstä siihen, jonka sait keväällä.

Uusi verotuspäätös vaikuttaa todennäköisesti veronpalautuksen maksupäivään tai jäännösverojen eräpäivään. Myös verotuksesi lopputulos (veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja niihin liittyvät korot) on voinut muuttua.

Lisätietoa veronpalautuksista ja jäännösveroista

Olet saanut ilmoituksen verotuksesi jatkumisesta seuraavista syistä:

 • Verohallinto on saanut verotukseesi vaikuttavia tietoja muualta
 • verovalvonnan toimenpiteet ovat kesken.

Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä Verohallintoon kirjeen vuoksi.

Saat uuden verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä. Uusi verotuspäätös vaikuttaa todennäköisesti veronpalautuksen maksupäivään tai jäännösverojen eräpäivään. Myös verotuksesi lopputulos (veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja niihin liittyvät korot) voi muuttua.

Lisätietoa veronpalautuksista ja jäännösveroista

Jos teit muutoksia veroilmoitukseesi, saat uuden verotuspäätöksen toukokuun ja lokakuun välillä.

Ota käyttöön Suomi.fi-viestit, niin saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun verotuspäätöksesi on OmaVerossa. Samalla luovut paperipostista meiltä päin kokonaan.

Näin löydät verotuspäätöksesi OmaVerosta

Lisätietoa verotuspäätöksestä

Verotuksen ja veronpalautusten aikataulu on puolisoilla aina yhteinen. Jos jompikumpi puolisoista muuttaa veroilmoitustaan, molempien veronpalautuspäivä voi muuttua. 

Jos et saanut veroilmoituksen mukana verotuspäätöstä, se johtuu siitä, että meiltä puuttuu vielä osa sinun tai puolisosi verotustiedoista. Sait kuitenkin alustavan verotuslaskelman, joka on tehty käytettävissä olleiden tietojen perusteella. Alustavassa verotuslaskelmassa näkyy arvio veronpalautuksesta tai jäännösverosta veroilmoituksen muodostumishetkellä. Huomaa, että määrä voi muuttua.

Tarkista veroilmoitus ja ilmoita puuttuvat tai korjattavat tiedot. Saat verotuspäätöksen, kun sinun ja puolisosi veroilmoitukset on käsitelty.

Voit saada alustavan verotuslaskelman esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Olet yrittäjä tai maataloudenharjoittaja ja annat samaan aikaan esitäytetyn veroilmoituksen sekä elinkeinotoiminnan tai maatalouden veroilmoituksen.
 • Sinulla on vuokratuloja tai luovutusvoittoja tai -tappioita, jotka sinun täytyy vielä ilmoittaa.
 • Puolisosi kaikki verotustiedot eivät ole vielä käytettävissä. Lähetämme verotuspäätöksen vasta sitten, kun olemme käsitelleet sekä sinun että puolisosi veroilmoituksen.

Ei ole. Veroilmoituksen määräpäivä ja verotuksen päättymispäivä ovat kaksi eri asiaa.

Veroilmoituksen määräpäivä tarkoittaa päivää, jolloin sinun pitää viimeistään täydentää omaa veroilmoitustasi. Vuonna 2024 määräpäivät ovat 2.4., 7.5., 14.5. ja 21.5. Oman veroilmoituksesi määräpäivän voit tarkistaa veroilmoituksesta tai OmaVerosta.

Verotuksen päättymispäivä tarkoittaa päivää, jolloin Verohallinto on saanut verotuksesi valmiiksi – esimerkiksi veroilmoitukseen tekemäsi muutokset on käsitelty. Verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätöksestä, joka on OmaVerossa.

Verotuksen päättymispäivä vaikuttaa esimerkiksi näihin asioihin:

 • Veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät määräytyvät verotuksen päättymispäivän perusteella.
 • Jos huomaat verotuksessasi virheen vasta verotuksen päättymisen jälkeen, sinun täytyy tehdä oikaisuvaatimus.
 • Tietyt vaatimukset täytyy tehdä ennen kuin verotus päättyy, eikä niiden perusteella voi enää tehdä oikaisuvaatimusta jälkikäteen. Tällaisia vaatimuksia ovat esimerkiksi tulontasaus, kotitalousvähennyksen jakaminen puolisoiden kesken ja eläketulojen jaksottaminen.

Oman verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätöksestä, joka on OmaVerossa. Näin löydät verotuspäätöksen OmaVerossa

Saat verotuspäätöksen myös postitse, jos et ole ottanut käyttöösi sähköistä viranomaisasiointia eli Suomi.fi-viestejä.

Katso esimerkkikuva verotuspäätöksen etusivusta (pdf)

Verotuksen päättymispäivä on henkilökohtainen. Verotus voi päättyä toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Puolisoiden verotus päättyy aina samaan aikaan.

Vuosien 2018 - 2022 verotuspäätökset saat OmaVerosta.

Vuoden 2017 tai sitä aiempien vuosien verotuspäätökset eivät näy OmaVerossa. Ne ovat saatavana ainoastaan paperitulosteena. Jos tarvitset uuden verotuspäätöksen tai verotustodistuksen, soita palvelunumeroon 029 497 002 (Henkilöasiakkaan tuloverotus).

Jos tarvitset todistuksen tuloistasi muuta kuin verotusta varten, esimerkiksi perheenjäsenen ulkomailla opiskelua varten tai vuokra-asunnon hakemista varten:

Jos tarvitset todistuksen englanniksi, sinun pitää käännättää todistus itse. Asiakasohjeessa What does the tax return look like? on linkki suomenkieliseen verotuspäätökseen, jossa termistöä on käännetty englanniksi. Halutessasi voi hyödyntää myös sitä.

Postita todistuspohja saatteen kera todistuksen antamista varten osoitteeseen:

Verohallinto, Kansainvälinen henkilöverotus PL 1, 00052 VERO.

Merkitse saatteelle puhelinnumerosi mahdollista yhteydenottoa varten.

Jäännösveron maksutiedot näet OmaVerosta

Jos tilisiirtolomakkeesi ovat hävinneet, voit katsoa maksutiedot OmaVerosta. Voit myös maksaa veron OmaVerossa verkkomaksuna.

Kirjaudu OmaVeroon

Tarvittaessa voit soittaa palvelunumeroon 029 497 026 (Maksuliikenne, puhelun hinta pvm./mpm.). Saat palvelunumerosta maksamiseen tarvittavat tiedot.

Säilytä verotuspäätös ja verotustodistus

Verotuspäätöksessä on eritelty verotustietosi. Siitä voit esimerkiksi tarkistaa, kuka on maksanut palkan tai mistä lainasta asuntovelan korkovähennys on laskettu. Verotuspäätöstä saatat tarvita esimerkiksi silloin, kun haet vuokra-asuntoa tai sinulle määrätään päiväkotimaksuja.

Säilytä esitäytetty veroilmoitus, verotuspäätös ja verotustodistus. Voit tulostaa ne tarvittaessa myöhemmin myös OmaVerosta. Näin löydät verotuspäätöksen tai verotustodistuksen OmaVerosta.

Sivu on viimeksi päivitetty 26.4.2024