Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Pop up -ravintolasta saatu voitto on verotettavaa tuloa

Pidätkö tilapäistä ravintolaa eli pop up -ravintolaa esimerkiksi ravintolapäivässä? Vaikka toiminta ei olisi ammattimaista, siitä saamasi tulo on veronalaista ansiotuloa. Voit kuitenkin vähentää tulosta kulut, joita ravintolan pitämisestä on tullut – esimerkiksi ruokaostokset, jotka olet tehnyt ravintolaa varten.

Pidä kirjaa tuloista ja menoista ja ilmoita saamasi voitot veroilmoituksella kohdassa Muut ansiotulot.

Ilmoita tulot OmaVerossa.

Myös pop up -ravintola voi olla liiketoimintaa

Jos ravintolan pitämisestä tulee säännöllisempää ja liikevaihto kasvaa, pop up -ravintolatkin voivat olla liiketoimintaa. Silloin tuloista pitää antaa elinkeinotoiminnan veroilmoitus. Lue lisää yrityksen rekisteröitymisestä ja verotuksesta.

Jos liikevaihto ylittää 15 000 euroa tilikaudessa, sinun täytyy myös ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi. Lue lisää vähäisen toiminnan arvonlisäverotuksesta.

Arvioi liikevaihto ja muista alv-velvollisuus

Jos ravintolan pitämisestä tulee liiketoimintaa ja liikevaihto ylittää 15 000 euroa tilikaudessa, sinun täytyy maksaa myös arvonlisäveroa. Ilmoittaudu silloin arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

Arvioi mahdollisimman realistisesti, voiko liikevaihto ylittää 15 000 euron rajan. Jos arvioit tulot pienemmiksi mutta ne ylittävätkin 15 000 euroa, arvonlisäverot pitää maksaa tilikauden alusta alkaen. Ilmoittaudu arvonlisäverovelvollisten rekisteriin heti kun huomaat, että 15 000 euroa ylittyy. Merkitsemme sinut alv-rekisteriin takautuvasti.

Lue lisää vähäisen liiketoiminnan arvonlisäverotuksesta. Ohjeessa on kerrottu myös siitä, milloin voit hakeutua arvonlisäverovelvolliseksi pienemmästä liikevaihdosta huolimatta.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2021