Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin maksat verot vuokratuloista

Vuokratulot otetaan automaattisesti huomioon veroprosentissasi tai ennakkoveroissa aiempien vuokratulojen perusteella. Enintään 7 000 euron suuruiset tulot on pääsääntöisesti otettu huomioon verokortin veroprosentissa. Tämän vuoksi veroprosenttisi saattaa olla suurempi, mutta tuloista esimerkiksi vuokratuloista ei tule erillistä tilisiirtoa.

Jos olet maksanut veroa vuokratuloista edellisenä vuonna, eivätkä tulot tai vuokratuloista tehtävät vähennykset muutu seuraavana vuonna, sinun ei tarvitse tehdä mitään. 

Jos vuokratulojen määrä muuttuu, hae muutosta verokorttiin tai ennakkoveroon. Jos saat vuokratuloa ensimmäistä kertaa, ilmoita vuokratulot verokorttia varten tai hae ennakkoveroa. Silloin vero kertyy ajantasaisesti ja vältyt jäännösverolta

Vaihtoehto 1: Tilaa uusi verokortti

Tilaa uusi verokortti OmaVerossa

Katso tarvittaessa ohjeet: Näin haet verokortin Omaverossa

Vaihtoehto 2: Maksa ennakkoverona

Verohallinto laskee sinulle ennakkoveron maksuerät. Ennakkoveropäätöksen mukana saat maksuohjeet. Maksa ennakkovero verovuoden aikana yhdessä tai useammassa erässä saamasi päätöksen mukaisesti.

Hae ennakkoveroa OmaVerossa

Kyseessä on sama palvelu, jossa voit hakea verokortin myös palkkaa varten. Katso tarvittaessa ohjeet: Näin haet ennakkoveroa.

Lue lisää ennakkoverosta

Toimi ajoissa, jos vuokraustoiminta muuttuu

Jos vuokratulon määrä muuttuu, tee muutokset ajoissa verokorttiin tai ennakkoveroon.

Hae muutosta verokorttiin tai hae ennakkoveron muutosta tai poistoa

  • jos saat enemmän tai vähemmän vuokratuloja kuin aiemmin
  • vuokraaminen keskeytyy tai loppuu.

Jos et hae erikseen ennakkoveron poistoa etkä maksa sinulle määrättyjä ennakkoveroja, maksamaton ennakkovero siirtyy maksumuistutuksen jälkeen ulosottoon.

Tarkista vuokratulot veroilmoituksessa

Kun saat esitäytetyn veroilmoituksen, tarkista ilmoituksen tiedot. Jos tiedot vuokratuloista eivät näy veroilmoituksessa tai tiedoissa on korjattavaa, tee korjaukset OmaVerossa ilmoituksessa merkittyyn määräpäivään mennessä.

Sivu on viimeksi päivitetty 22.11.2021