Näin maksat verot vuokratuloista

Vuokratulot otetaan automaattisesti huomioon veroprosentissasi tai ennakkoveroissa aiempien vuokratulojen perusteella. Jos olet maksanut veroa vuokratuloista edellisenä vuonna, eivätkä tulot tai vuokratuloista tehtävät vähennykset muutu seuraavana vuonna, sinun ei tarvitse tehdä mitään. 

Jos vuokratulojen määrä muuttuu, hae muutosta verokorttiin tai ennakkoveroon. Jos saat vuokratuloa ensimmäistä kertaa, ilmoita vuokratulot verokorttia varten tai hae ennakkoveroa. Silloin vero kertyy ajantasaisesti ja vältyt jäännösverolta

Vaihtoehto 1: Tilaa uusi verokortti tai korota veroprosenttiasi

Voit korottaa esimerkiksi palkan tai eläkkeen veroprosenttia niin, että se riittää myös vuokratuloista maksettavaan veroon.

Veroprosenttia voit korottaa kahdella tavalla:

Vaihtoehto 2: Maksa ennakkoverona

Verohallinto laskee sinulle ennakkoveron maksuerät. Ennakkoveropäätöksen mukana saat maksuohjeet. Maksa ennakkovero verovuoden aikana kahdessa tai useammassa erässä saamasi päätöksen mukaisesti.

Hae ennakkoveroa OmaVerossa

Kyseessä on sama palvelu, jossa voit hakea verokortin myös palkkaa varten. Katso tarvittaessa ohjeet: Näin haet ennakkoveroa.

Lue lisää ennakkoverosta

Toimi ajoissa, jos vuokraustoiminta muuttuu

Jos vuokraustoimintasi muuttuu, tee muutokset ajoissa verokorttiin tai ennakkoveroon.

Hae muutosta verokorttiin tai hae ennakkoveron muutosta tai poistoa

  • jos saat enemmän tai vähemmän vuokratuloja kuin aiemmin
  • vuokraaminen keskeytyy tai loppuu.

Jos et hae erikseen ennakkoveron poistoa etkä maksa sinulle määrättyjä ennakkoveroja, maksamaton ennakkovero siirtyy maksumuistutuksen jälkeen ulosottoon.

Tarkista vuokratulot veroilmoituksessa

Kun saat esitäytetyn veroilmoituksen, tarkista ilmoituksen tiedot. Jos tiedot vuokratuloista eivät näy veroilmoituksessa tai tiedoissa on korjattavaa, tee korjaukset OmaVerossa ilmoituksessa merkittyyn määräpäivään mennessä.