Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Autoveron maksuohjeet

Tämä ohje koskee sekä henkilö- että yritysasiakkaita.

Kun autoveroilmoituksesi on käsitelty, saat Verohallinnolta autoverotuspäätöksen OmaVeroon. Päätöksestä näet veron maksutiedot: tilinumeron, viitenumeron, autoveron määrän ja eräpäivän.

Tarkista autoveroilmoituksen arvioitu käsittelyaika.

Huomaa, että jokaisella maksajalla on oma asiakaskohtainen autoveron viitenumero. Käytä aina oikeaa autoveron viitettä, jotta maksu kohdistuu oikein.

Jos maksat veron OmaVerossa, maksutiedot siirtyvät verkkopankin maksupohjaan. OmaVerossa maksupäivä on kuitenkin aina kuluva päivä, eikä sitä voi muuttaa.

Siirry OmaVeroon

Maksu näkyy Verohallinnon tilillä joko seuraavana arkipäivänä tai mahdollisesti muutaman päivän viiveellä.

Kun olet maksanut veron, saat 1−2 arkipäivän kuluessa OmaVeroon tiedon siitä, että voit rekisteröidä ajoneuvon.

Jos olet rekisteröity autoveroilmoittaja, et tarvitse ajoneuvolle erillistä rekisteröintilupaa. Lue lisää autoveron ilmoittamisesta.

Milloin autoveron eräpäivä on?

Autoveron eräpäivä on kuukauden 24. päivä. Autoverotuspäätöksen ja eräpäivän välissä on aina vähintään 2 viikkoa. Eräpäivä on seuraava 24. päivä siitä, kun päätöksestä on kulunut 14 päivää.

Esimerkki 1: Autoverotuspäätös on tehty 6.5.2024. Päätöksen tekemisestä on kulunut kaksi viikkoa (14 päivää) 20.5.2024. Autoveron eräpäivä on 24.5.2024.

Esimerkki 2: Autoverotuspäätös on tehty 12.6.2024. Päätöksen tekemisestä on kulunut kaksi viikkoa (14 päivää) 26.6.2024. Autoveron eräpäivä on 24.7.2024.

Jos eräpäivän siirtyminen johtuu siitä, että annat veroilmoituksen myöhässä, voit joutua maksamaan viivästyskorkoa. Viivästyskoron määrän näet verotuspäätöksestä. 

Rekisteröidyksi autoveroilmoittajaksi voivat hakeutua esimerkiksi ajoneuvojen maahantuontiyritykset.

Autoveron eräpäivä on yleensä autoverojaksoa seuraavan kuukauden 24. päivä. Jos kuukauden 24. päivä on muu kuin pankkipäivä, eräpäivä on seuraava pankkipäivä.

Esimerkki: Maksa toukokuun autoverojakson autovero viimeistään 24.6.

Jos Verohallinto tekee verotuspäätöksen niin, että eräpäivään olisi korkeintaan viikko aikaa (päätös on tehty eräpäivää edeltävien 7 päivän aikana), eräpäivä siirtyy kuukaudella.

Esimerkki: Verohallinto tekee rekisteröidyn autoveroilmoittajan toukokuun autoverojakson autoverotuspäätöksen kesäkuun 21. päivänä. Koska päätös on tehty jakson eräpäivää (24.6.2024) edeltävien 7 päivän aikana, autoveron eräpäivä siirtyy kuukaudella eteenpäin. Autoveron eräpäivä on siksi 24.7.2024.

Jos eräpäivän siirtyminen johtuu siitä, että annat veroilmoituksen myöhässä, joudut maksamaan viivästyskorkoa.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2024