Palvelussa saattaa esiintyä häiriöitä maanantaina 5.12. klo 0.00–4.00 huoltotoimenpiteiden vuoksi. Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa vaivaa.

Mistä löydän tilinumerot ja viitenumerot?

Löydät oikeat maksutiedot OmaVerosta tai verotuspäätökseltä. 

Verohallinnon tilinumeroita et saa vero.fi:stä. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös asiakaskohtaisen viitenumeron. Katso ohje: Näin löydät maksutiedot OmaVerosta.

Tarvitset verojen maksamista varten maksutiedot, kuten

  • veron määrän ja eräpäivän
  • Verohallinnon tilinumeron
  • oikean verolajikohtaisen viitenumeron.

Tarvitset maksamista varten aina viitenumeron

Verot maksetaan Verohallinnon pankkitileille Danske Bankiin tai Nordeaan. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös viitenumeron, joka kohdentaa maksusi oikealle verolle. Viitenumero on asiakaskohtainen. Lisäksi kullakin verolajilla on omat viitenumerot. Verolajikohtainen viitenumerosi on aina sama.

Esimerkki: Kiinteistöverotuspäätöksellä saamaasi ja OmaVerosta löytyvää kiinteistöveron viitenumeroa voit käyttää myös jatkossa kiinteistöverojesi maksuun. Kiinteistöveron viitenumeroasi et voi käyttää muiden verolajien maksuun etkä muiden henkilöiden (esimerkiksi puolisosi) kiinteistöveron maksuun.

Kun maksat, käytä aina viitenumeroa. Kirjoita viite viitenumerokenttään. Jos viitenumerokenttää ei ole tai et voi kirjoittaa viitettä viitenumerokenttään, kirjoita viite viestikenttään.

Verojen maksaminen Verohallinnon toimipisteissä

Voit maksaa verot myös käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla tietyissä Verohallinnon toimipisteissä ilman palvelumaksuja. Ota mukaan veron maksutiedot. Maksutiedot näet saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Käteismaksua varten kannattaa varata tasaraha. Jos maksat kolikoilla, huomaa, että otamme vastaan kerralla enintään 50 kolikkoa. Luottokorteista maksamiseen käyvät Visa, Mastercard, JCB, Diners sekä Discover.

Voit maksaa veroja seuraavissa Verohallinnon toimipisteissä:

Ahvenanmaalla verojen käteismaksuja ottaa maksuttomasti vastaan Ahvenanmaan valtionvirasto.

Sivu on viimeksi päivitetty 21.11.2022