Mistä löydän tilinumerot ja viitenumerot?

Älä maksa veroja enää Verohallinnon OP:n tilille
Huomaa, että Verohallinnon OP:n tili on poistunut käytöstä. Maksa verot Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilille. Saat ajantasaiset maksutiedot joko OmaVerosta tai verotuspäätöksestäsi.

Tämä ohje koskee sekä henkilöasiakkaita että yritys- ja yhteisöasiakkaita.

Löydät oikeat maksutiedot OmaVerosta tai verotuspäätökseltä. 

Verohallinnon tilinumeroita et saa vero.fi:stä. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös asiakaskohtaisen viitenumeron.

Katso ohje: Näin löydät oikean viitenumeron OmaVerosta.

Tarvitset verojen maksamista varten maksutiedot, kuten

  • veron määrän ja eräpäivän
  • Verohallinnon tilinumeron
  • oikean verolajikohtaisen viitenumeron

Tarvitset maksamista varten aina viitenumeron

Verot maksetaan Verohallinnon pankkitileille Danske Bankiin tai Nordeaan. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös viitenumeron, joka kohdentaa maksusi oikealle verolle. Viitenumero on asiakaskohtainen. Lisäksi kullakin verolajilla on omat viitenumerot. Verolajikohtainen viitenumerosi on aina sama.

Esimerkki: Kiinteistöverotuspäätöksellä saamaasi ja OmaVerosta löytyvää kiinteistöveron viitenumeroa voit käyttää myös jatkossa kiinteistöverojesi maksuun. Kiinteistöveron viitenumeroasi et voi käyttää muiden verolajien maksuun etkä muiden henkilöiden (esimerkiksi puolisosi) kiinteistöveron maksuun.

Verohallinnon käyttämät viitenumerot ovat RF-muotoisia. Viitenumero kirjoitetaan kokonaan, myös kirjaimet RF. Jos et voi käyttää viitenumeroa esimerkiksi ulkomaisesta verkkopankista maksaessasi, lisää viitenumero kokonaisuudessaan viestikenttään.

Verojen maksaminen Danske Bankin toimipaikoissa

Voit maksaa verot myös tiettyihin Danske Bankin toimipaikkoihin ilman palvelumaksuja. Sinulla on oltava mukana Verohallinnon tilisiirtolomake tai maksun yksilöintitiedot. Lisää tietoa asiasta saa Danske Bankin Internet-sivuilta www.danskebank.fi. Ahvenanmaalla verojen käteismaksuja ottaa maksuttomasti vastaan Ahvenanmaan valtionvirasto.

Verohallinnolle kuuluvia veroja ei voi maksaa Verohallinnon eikä Tullin toimipaikkoihin.