Mistä löydän tilinumerot ja viitenumerot?

Tämä ohje koskee sekä henkilöasiakkaita että yritys- ja yhteisöasiakkaita.

Löydät oikeat maksutiedot OmaVerosta tai verotuspäätökseltä. 

Verohallinnon tilinumeroita et saa vero.fi:stä. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös asiakaskohtaisen viitenumeron.

Katso ohje: Näin maksat veroja OmaVerossa

Tarvitset verojen maksamista varten maksutiedot, kuten

  • veron määrän ja eräpäivän
  • Verohallinnon tilinumeron
  • oikean verolajikohtaisen viitenumeron

Tarvitset maksamista varten aina viitenumeron

Verot maksetaan Verohallinnon pankkitileille Danske Bankiin tai Nordeaan. Et voi maksaa veroa pelkällä tilinumerolla, vaan tarvitset aina myös viitenumeron, joka kohdentaa maksusi oikealle verolle. Viitenumero on asiakaskohtainen. Lisäksi kullakin verolajilla on omat viitenumerot. Verolajikohtainen viitenumerosi on aina sama.

Esimerkki: Kiinteistöverotuspäätöksellä saamaasi ja OmaVerosta löytyvää kiinteistöveron viitenumeroa voit käyttää myös jatkossa kiinteistöverojesi maksuun. Kiinteistöveron viitenumeroasi et voi käyttää muiden verolajien maksuun etkä muiden henkilöiden (esimerkiksi puolisosi) kiinteistöveron maksuun.

Verohallinnon käyttämät viitenumerot ovat RF-muotoisia. Viitenumero kirjoitetaan kokonaan, myös kirjaimet RF. Jos et voi käyttää viitenumeroa esimerkiksi ulkomaisesta verkkopankista maksaessasi, lisää viitenumero kokonaisuudessaan viestikenttään.

Verojen maksaminen Verohallinnon toimipisteissä

Voit maksaa verot myös käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla tietyissä Verohallinnon toimipisteissä ilman palvelumaksuja. Ota mukaan veron maksutiedot. Maksutiedot näet saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Käteisellä voit maksaa veroja enintään 1 000 eurolla. Käteismaksua varten kannattaa varata tasaraha. Luottokorteista maksamiseen käyvät Visa, Mastercard, JCB, Diners sekä Discover.

Voit maksaa veroja seuraavissa Verohallinnon toimipisteissä:

Ahvenanmaalla verojen käteismaksuja ottaa maksuttomasti vastaan Ahvenanmaan valtionvirasto.