Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Yritysasiakas – käytä verkkolaskua

Yhteisöasiakkaana voit maksaa kiinteistöveron ja yhteisön tuloveron (ennakko- ja jäännösvero) verkkolaskulla. Liikkeen- ja ammatinharjoittajana voit maksaa verkkolaskulla kiinteistöveron. Verkkolasku lähetään noin kolme viikkoa ennen eräpäivää.

Tarkista ja ilmoita verkkolaskuosoitteesi OmaVerossa

OmaVeron Asiakastiedoissa voit tarkistaa nykyisen verkkolaskuosoitteesi ja tarvittaessa ilmoittaa uuden osoitteen. Tieken verkkolaskuosoitteistossa olleet osoitteet on siirretty OmaVeroon. Jos yrityksellä on useampi verkkolaskuosoite Tieken osoitteistossa, niin Verohallinto noutaa osoitteen sieltä vain, jos useasta osoitteesta yksi on merkitty ensisijaiseksi. Mikäli ensisijaista osoitetta ei ole merkitty, niin Verohallinto ei voi lähettää verkkolaskua. Tällöin verkkolaskuosoite täytyy ilmoittaa OmaVerossa.

Verkkolaskua ei tarvitse erikseen tilata, vaan ne lähetetään automaattisesti, jolloin riittää kun osoite on OmaVerossa tai Tieken osoitteistossa. Ensisijaisesti käytetään OmaVeroon ilmoitettua osoitetta, mutta Tieken osoitteistossa olevaa osoitetta käytetään, jos asiakas ei ole ilmoittanut osoitetta OmaVeroon. Yrityksellä tai yhteisöllä voi olla Verohallinnon tiedoissa vain yksi verkkolaskuosoite.

Voit poistaa OmaVerossa ilmoitetun verkkolaskuosoitteen, jolloin laskut lähetetään Tieken osoitteistossa olevaan osoitteeseen. Tieken osoitteistosta verkkolaskuosoitteen poisto tehdään Tieken palvelun kautta. Liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat OmaVerossa kieltäytyä vastaanottamasta verkkolaskuja Verohallinnolta.

Jos yrityksellä ei ole vielä verkkolaskuosoitetta, voit hankkia sellaisen jonkin palveluntarjoajan kautta.

Useampi verkkolaskuosoite

Yrityksellä voi olla käytössä useita verkkolaskuosoitteita. Jos haluat valita mihin verkkolaskuosoitteeseen Verohallinto lähettää laskun, ilmoita verkkolaskuosoite OmaVerossa.

Sivu on viimeksi päivitetty 2.6.2022