Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Yritysasiakas – käytä maksamiseen verkkolaskua

Yritys- ja yhteisöasiakkaana voit maksaa veroja verkkolaskulla. Verkkolasku on sähköinen, e-laskun kaltainen lasku, joka on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille. Verkkolaskun avulla saat laskut sähköisesti suoraan verkkopankkiisi tai taloushallinto-ohjelmistoosi.

Verkkolaskua voivat käyttää liikkeen- ja ammatinharjoittajat sekä muut yritys- ja yhteisöasiakkaat. Henkilöasiakkaille on käytössä e-lasku.

Mitä veroja voin maksaa verkkolaskulla?

Voit maksaa verkkolaskulla kiinteistöveron sekä ennakko- ja jäännösveron. Muita veroja et voi maksaa verkkolaskulla.

Verkkolasku lähetään noin kolme viikkoa ennen eräpäivää.

Miten tilaan Verohallinnolta verkkolaskun?

Jos yrityksesi verkkolaskuosoite on Tieken verkkolaskuosoitteistossa, Verohallinto saa siitä tiedon automaattisesti ja lähettää yritykselle veroista verkkolaskun. Verkkolaskua ei siis tarvitse erikseen tilata Verohallinnolta.

Voit myös ilmoittaa verkkolaskuosoitteen OmaVeron Asiakastiedot-välilehdellä, jos osoitettasi ei ole Tieken osoitteistossa tai haluat Verohallinnon verkkolaskut toiseen verkkolaskuosoitteeseen. Jos ilmoitat verkkolaskuosoitteen itse OmaVerossa ja verkkolaskuosoite muuttuu sen jälkeen, muista muuttaa osoite myös OmaVeron tietoihin. Tieto ei päivity automaattisesti.

Tieke eli Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry ylläpitää verkkolaskuosoitteistoa. Lue lisää verkkolaskuista ja osoitteistosta Tieken sivuilta.

Miten saan yritykselleni verkkolaskuosoitteen?

Jotta yrityksesi voi vastaanottaa verkkolaskuja Verohallinnolta ja muilta laskuttajilta, yrityksesi pitää ensin tehdä sopimus verkkolaskuvälittäjän kanssa. Listan palveluntarjoajista löydät Verkkolaskuosoite.fi-sivustolta.

Verkkolaskun käyttö ei ole pakollista veroja maksaessa. Se kuitenkin helpottaa maksamista, sillä verkkolasku sisältää valmiiksi kaikki oikeat maksutiedot.

Jos liikkeen- tai ammatinharjoittajalla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkolaskua, hän voi tilata Verohallinnolta e-laskun.

Yritykselläni on useampi verkkolaskuosoite. Mitä osoitetta Verohallinto käyttää?

Jos olet merkinnyt yhden verkkolaskuosoitteistasi ensisijaiseksi Tieken osoitteistossa, Verohallinto käyttää automaattisesti sitä.

Jos mitään verkkolaskuosoitetta ei ole merkitty ensisijaiseksi, Verohallinto ei voi lähettää verkkolaskua. Ilmoita silloin oikea osoite OmaVeron Asiakastiedot-välilehdellä.

Yrityksellä tai yhteisöllä voi olla Verohallinnon tiedoissa vain yksi verkkolaskuosoite kerrallaan.

Miten voin tarkistaa tai muuttaa verkkolaskuosoitteeni?

Voit tarkistaa ja muuttaa verkkolaskuosoitteesi OmaVerossa Asiakastiedot-välilehdellä.

Miten voin peruuttaa Verohallinnon verkkolaskut?

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat kieltäytyä Verohallinnon verkkolaskuista OmaVerossa Asiakastiedot-välilehdellä.

Muut yritys- ja yhteisöasiakkaat voivat peruuttaa Verohallinnon verkkolaskut poistamalla verkkolaskuosoitteensa Tieken verkkolaskuosoitteistosta. Jos verkkolaskuosoite on lisätty erikseen OmaVeroon, poista osoite myös sieltä.

Etsitkö näitä?

Sivu on viimeksi päivitetty 27.11.2023