Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Kiinteistövero – yhteisöt ja yhteisetuudet

Kiinteistöverotuspäätökset saapuvat maaliskuussa.

Yhteisöasiakkaat saavat vain yhden kiinteistöverotuspäätöksen, vaikka omistaisivat kiinteistöjä useassa kunnassa. Aiemmin jokaisesta kiinteistön sijaintikunnasta on tehty erillinen kiinteistöverotuspäätös.

Kun saat kiinteistöveropäätöksen, toimi näin

1. TARKISTA TIEDOT

Tarkista päätöksen tiedot. Jos ne ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään. 

Jos kiinteistöverotuspäätöksessä on enemmän kuin 200 sivua, yhteisöasiakkaat saavat ns. tiivistetyn kiinteistöverotuspäätöksen. Tiivistetyssä kiinteistöverotuspäätöksessä on

  • tiivistetty kiinteistöverolaskelma (kiinteistön kiinteistötunnus ja osuus kiinteistöverosta)
  • kiinteistöveron määrä
  • kiinteistöverotuksen päättymispäivä
  • kiinteistöveron eräpäivät.

2. KORJAA TIEDOT TARVITTAESSA

Jos kiinteistöverotuspäätöksen tiedoissa on virheitä tai puutteita, korjaa tiedot OmaVerossa viimeistään 30.4.2024. Yhteisöt eivät voi enää korjata kiinteistötietoja paperilomakkeella. 

3. Maksa kiinteistövero viimeistään eräpäivänä

Suurimmalla osalla yhteisöasiakkaista kiinteistöveron eräpäivät ovat 8.7.2024 ja 6.9.2024. Oman eräpäivän näet kiinteistöverotuspäätöksestä. Jos korjaat kiinteistöverotuspäätöstä, kiinteistöveron eräpäivät voivat siirtyä. Kun maksat kiinteistöveroa, muista käyttää kiinteistöverotuspäätöksessä olevaa kiinteistöveron viitenumeroa.

Ohjeita OmaVeron käyttöön

Voit ladata kiinteistöjen tiedot csv-tiedostona OmaVerosta. Csv-tiedoston voi ladata asiakastiedoista, kun kiinteistöverotuspäätös on OmaVerossa:

  • Valitse OmaVeron etusivulta kohdasta Kiinteistövero linkki Näytä tiedot kaikista verovuosista.
  • Valitse sitten avautuvan sivun oikeasta reunasta linkki Lataa kaikki kiinteistötiedot csv-tiedostona.

Jos kiinteistöjä on yli 500 vähintään kahdessa eri kunnassa, voit nopeuttaa ilmoittamista rajaamalla ilmoitettavia kiinteistöjä kunnan perusteella OmaVerossa. Jos olet valinnut useita kuntia tai kaikki kunnat, OmaVeron käyttö voi hidastua.

Kiinteistöveroilmoituksia voi antaa useita saman päivän aikana. Esimerkiksi eri asianhoitajat voivat ilmoittaa eri kuntien tai kiinteistöjen tietoja samaan aikaan, mikä nopeuttaa ilmoittamista. Ilmoituksia voi siis lähettää useita saman päivän aikana.

Valitse kunta, jossa sijaitsevien kiinteistöjen tiedot haluat tarkistaa. Kun kunta on valittu, ilmoituksessasi näkyvät vain valitussa kunnassa sijaitsevien kiinteistöjen tiedot. Voit tarkistaa toisessa kunnassa sijaitsevan kiinteistön tiedot aloittamalla uuden ilmoituksen.

Veroasioiden hoitamiseen tarvitaan valtuutus. Lue lisää valtuuksista ja valtuuttamisesta.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2024