Yritysasiakkaiden autoverotus

Autovero on maksettava Suomessa ensimmäistä kertaa rekisteröitävistä tai käyttöönotettavista henkilö- ja pakettiautoista, moottoripyöristä ja nelipyöristä.

Yritysasiakkaat voivat antaa autoveroilmoituksen OmaVerossa tai Verohallinnon tarjoaman teknisen rajapinnan (API) kautta.

 Anna autoveroilmoitus OmaVerossa

Katso lisää autoveroilmoituksen antamisesta Vero API-rajapinnan kautta (tekniset ohjeet)

 

Yritysasiakkaiden menettelyt veroilmoittamisessa eroavat sen mukaan, onko yritys autoverotuksen rekisteröity autoveroilmoittaja vai ei. Rekisteröitynä autoveroilmoittajana voi toimia yritys, joka maahantuo tai valmistaa ajoneuvoja myyntiä varten.

Yritys voi hakea rekisteröidyksi autoveroilmoittajaksi OmaVerossa. Lue lisää hakeutumisesta.

Täyssähköautojen autoveron poistaminen

Budjettineuvotteluissa hallitus päätti esittää, että autokannan sähköistymisen edistämiseksi täyssähköautojen autovero poistetaan. Autoverovapautus koskisi 1.10.2021 jälkeen verotettavia täyssähköautoja.

Sähköautojen autoveroa koskevaa lakiesitystä ei ole kuitenkaan vielä annettu ja sähköautot pitää edelleen ilmoittaa verotettavaksi kuten ennenkin. Jos autoverolaki muuttuu hallituksen esittämällä tavalla 1.10.2021 alkaen, laissa on säädettävä siitä, että autoveron voi oikaista ja palauttaa jälkikäteen niistä täyssähköautoista, joista autovero on kannettu ennen lain voimaantuloa.

Ajoneuvon veroton käyttö yritystoiminnassa

Katso lisää ajoneuvon verottoman käytön eri tilanteista yritystoiminnassa.

Maksuohjeet

Lue lisää siitä, kuinka maksat autoveron.