Veronpalautus – yhteisöasiakkaat

Tämä ohje koskee yhteisöasiakkaita. Henkilöasiakkaiden sekä liikkeen- ja ammatinharjoittajien veronpalautuksista voit lukea täältä.

Milloin veronpalautus maksetaan?

Yhteisöillä ja yhteisetuuksilla eli osakeyhtiöillä, osuuskunnilla, yhdistyksillä ja säätiöillä on omat veronpalautuspäivänsä.

Yhteisöjen veronpalautukset maksetaan pankkitileille yhteisön verotuksen päättymiskuukautta toisena seuraavan kuukauden 5. päivänä. Jos 5. päivä ei ole arkipäivä, veronpalautus maksetaan seuraavana arkipäivänä. Lue lisää yhteisöjen verotuksen päättymisestä.

Paljonko saan veronpalautusta?

Kun verotus on päättynyt, voit nähdä veronpalautuksen määrän OmaVerosta tai postitse saamastasi verotuspäätöksestä.

Huomaathan, että jos veronpalautusta on käytetty maksamattomiin veroihin, mahdollinen muutos ei näy OmaVeron etusivulla ilmoitetussa veronpalautuksen määrässä. Voit tarkistaa tiedot veronpalautuksen käytöstä "Suoritetut maksut ja palautukset" -välilehdeltä.

Katso ohjeet:

Näin katsot veronpalautuksesi määrän ja maksupäivän OmaVerosta

Näin näet OmaVerosta miten veronpalautustasi on käytetty

Mille tilille veronpalautus maksetaan?

Veronpalautus maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille. Tarkista, että ilmoittamasi tilinumero on oikein. Näet tilinumeron OmaVerosta, esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä. Ilmoita tarvittaessa uusi tai muuttunut tilinumerosi. Tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse eikä sähköpostitse. Lue lisää tilinumeron muuttamisesta.

Yhteisöille, yhteisetuuksille sekä kaikille alv-rekisteriin kuuluville tilinumeron ilmoittaminen paperilomakkeella (7209) on mahdollista vain erityisestä syystä. Erityinen syy on esimerkiksi tilanne, jossa sähköinen ilmoittaminen on mahdotonta teknisen esteen vuoksi.

Katso ohje: Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa

Miksi en saanut veronpalautusta tililleni?

Esimerkkejä tilanteista, joissa et saa veronpalautusta tilillesi:

  • Ilmoittamasi tilinumero on väärä, esimerkiksi tili on suljettu.
  • Et ole ilmoittanut tilinumeroa ollenkaan.
  • Veronpalautusta on käytetty erääntyneisiin veroihin. Lue lisää palautusten käyttämisestä maksamattomiin veroihin.
  • Ulosottoviranomainen on käyttänyt veronpalautuksen ulosotossa olevien velkojesi maksuun.
  • Veronpalautus on ollut alle 10 euroa.
  • Veroilmoituksia (esim. arvonlisäveroilmoitus) on antamatta tai niissä on olennaisia puutteita.

Veronpalautusta on käytetty erääntyneille veroille

Jos veronpalautusta on käytetty oma-aloitteisiin veroihin, kuten arvonlisäveroon tai työantajasuorituksiin, niihin tarkoitettu oma maksusi on jäänyt käyttämättä. Käyttämätön maksu jää joko odottamaan tulevia erääntyviä veroja tai palautetaan yhtiön pankkitilille. Tähän vaikuttaa OmaVerossa valitsemasi palautusvaihtoehto ja palautusraja. Voit hakea maksun takaisin OmaVerossa: valitse Toiminnot-kohdasta "Palautuksen hakeminen, oma-aloitteiset verot" ja täytä tarvittavat tiedot. Ennen palauttamista Verohallinto käyttää maksua muihin erääntyneisiin veroihin tai sitä voidaan ulosmitata.

Jos veronpalautusta on käytetty ennakkoveroon, omaa maksuasi käytetään seuraavaksi erääntyviin ennakkoveroihin tai muihin tuloveroihin niiden eräpäivien mukaisessa järjestyksessä. Tarkista OmaVerosta, kuinka paljon ja milloin sinun täytyy seuraavaksi maksaa ennakkoveroa.

Noudata maksujärjestelyn aikataulua eli älä jätä eriä maksamatta veronpalautuksen vuoksi. Veronpalautuksen käyttö otetaan huomioon maksujärjestelyn kokonaissummassa: maksujärjestelyn aikana erät ja aikataulu eivät muutu, mutta maksujärjestely päättyy aikaisemmin.

Miten saan veronpalautuksen, jos en ole ilmoittanut tilinumeroa ajoissa tai ollenkaan tai tilini on lopetettu?

Jos Verohallinnolla ei ole tiedossa palautuksen saajan tilinumeroa, se maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä Nordean välityksellä. Alle 15 euron suuruinen palautus maksetaan maksuosoituksena vain asiakkaan pyynnöstä.

Saat Nordeasta ilmoituksen maksuosoituksesta osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Osoitteen on oltava Suomessa, jotta maksuosoituksen voi saada.

Kun olet saanut ilmoituksen maksuosoituksesta, voit lunastaa palautuksen Suomessa sijaitsevasta Nordean konttorista, joka tarjoaa kassapalveluita. Maksuosoitus pitää lunastaa 28 päivän kuluessa maksuilmoituksen päiväyksestä. Tarkemmat ohjeet ovat pankin lähettämässä ilmoituksessa. Ilmoitus on hyvä olla mukana, kun lunastat palautusta.

Jos et lunasta maksuosoitusta 28 päivän kuluessa, raha palautuu takaisin Verohallintoon. Saat sen jälkeen postitse tilinumerotiedustelun. Kun olet ilmoittanut tilinumerosi OmaVerossa, saat palautuksen tilillesi noin viikon kuluessa.

Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa

Usein kysyttyä:

Ilmoita Verohallinnolle tilinumero, jolle haluat veronpalautuksen maksettavan. Tilinumeron voi ilmoittaa OmaVeron kautta sellainen henkilö, jolla on tarvittavat Suomi.fi-valtuudet tilinumeron ilmoittamiseen yrityksen puolesta. Lue lisää Suomi.fi-valtuuksista.