Näin näet OmaVerosta, onko veronpalautustasi käytetty verojen maksuksi

Jos sinulla on jo ennestään maksamattomia tai verotuksesi päättymisen jälkeen erääntyviä veroja, veronpalautustasi käytetään verojesi maksuksi verotuksesi päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti

Tiedot veronpalautuksen käytöstä näet OmaVerosta heti, kun veronpalautustasi on käytetty veron maksuksi. Katso alta kuvalliset ohjeet. Huom! Jos haluat tarkistaa, onko veronpalautustasi käytetty ulosotossa oleviin velkoihin, valitse OmaVerosta Henkilön tulovero > Verovuosi 2020 > Kauden tapahtumat. Jos veronpalautuksesi on siirretty ulosottoon, näkyy se taulukossa tapahtumana "Palautuksen siirto (ulosmittaus)".

  1. Klikkaa "Suoritetut maksut ja palautukset" -välilehteä.

  2. Jos veronpalautustasi on käytetty verojen maksuksi, näet siitä tiedon taulukossa "Veroihin käytetyt maksut ja palautukset".

    • Veronpalautuksen käytetyn määrän näet sarakkeesta "Käytetty määrä".
    • Veronpalautuksen käytön tiedot saat näkyviin klikkaamalla "Maksun tai palautuksen käyttö" -sarakkeen linkkiä "Tiedot käytöstä".
  3. Näet avautuvasta näkymästä "Käyttö verolajeihin" -välilehden "Verolaji"-sarakkeesta ne verot, joihin veronpalautustasi on käytetty. Näet "käytetty määrä" -sarakkeesta verojen maksuksi käytetyn palautuksen määrän.

  4. Valitsemalla "Yksityiskohtaiset tiedot" -välilehden, näet tarkemmat tiedot palautuksen käytöstä. Klikkaamalla "Kausi"-sarakkeessa olevaa linkkiä pääset tarkastelemaan verokauden tapahtumia.