Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Miksi en saanut veronpalautusta?

Tällä sivulla on kerrottu yleisimpiä syitä siihen, miksi et välttämättä saa veronpalautusta tilillesi sinä päivänä tai sen suuruisena, mitä alkuperäisessä verotuspäätöksessäsi on kerrottu. Huomaa, että osa asiakkaista saa palautuksensa myöhemmin päivän aikana eikä välttämättä heti aamusta.

Tarkista oma tilanteesi OmaVerosta. Voit nähdä syyn sieltä, jolloin sinun ei tarvitse olla yhteydessä Verohallintoon.

Todennäköisesti kyseessä on joku näistä syistä:

Täydensit tai korjasit esitäytettyä veroilmoitusta.
Jos täydensit tai korjasit esitäytettyä veroilmoitusta, saat uuden verotuspäätöksen sen jälkeen, kun olemme käsitelleet ilmoittamasi tiedot. Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat silloin muuttua. Jos veronpalautuksesi maksupäivä on siirtynyt, näet siitä tiedon uudessa verotuspäätöksessä tai OmaVerossa. Uusi verotuspäätös saapuu lokakuun loppuun mennessä.

Puolisosi muutti omaa veroilmoitustaan.
Puolisoiden verotus päättyy aina samaan aikaan. Jos puolisosi täydentää veroilmoitustaan, hänen oman verotuksensa lisäksi myös sinun verotuksesi päättymispäivä ja samoin veronpalautuksesi maksupäivä voivat muuttua. 

Verohallinto sai verotustasi koskevaa tietoa muualta.
Verohallinto voi saada verotukseen vaikuttavia tietoja myös esimerkiksi työnantajaltasi. Saat myös silloin tiedon siitä, että verotuksesi valmistumispäivä ja samalla veronpalautuksesi maksupäivä siirtyy.

Veronpalautustasi on käytetty verojesi maksuksi.
Veronpalautustasi käytetään verojesi maksamiseksi verotuksesi päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti. Lue lisää veronpalautuksen käyttämisestä verojen maksuksi.

Oikea tilinumerosi ei ole Verohallinnon tiedossa.
Ilmoittamasi tilinumero on väärä, tili on suljettu tai et ole ilmoittanut tilinumeroa ollenkaan. Lue lisää tilinumeron ilmoittamisesta. Katso vastaus kysymykseen: Miten saan veronpalautuksen, jos en ole ilmoittanut tilinumeroa ajoissa tai ollenkaan tai tilini on lopetettu? 

Jos veronpalautuksesi ei tullut tilille, syynä voi olla myös:

Veronpalautuksesi on alle 10 euroa.
Jos veronpalautus on alle 10 euroa, sitä ei makseta.

Sinulla on jäänyt antamatta veroilmoituksia.
Olet unohtanut antaa veroilmoituksen (esim. arvonlisäveroilmoitus) tai ilmoituksissa on ollut olennaisia puutteita. Palautus maksetaan kun ilmoituspuutteet on korjattu.

Sinulla on velkaa ulosotossa.
Ulosottoviranomainen on käyttänyt veronpalautuksen ulosotossa olevien velkojesi maksuun.

Veronpalautuksesi maksetaan myöhemmin päivän aikana.
Veronpalautukset maksetaan menettelyllä, jossa osa asiakkaista saa palautuksensa myöhemmin päivän aikana eikä välttämättä heti aamusta.

Ulkomaisessa pankissa veronpalautus voi näkyä tilillä vasta 1–2 päivän viiveellä.
Jos Verohallinto maksaa veronpalautuksesi ulkomaisen pankin tilille, veronpalautuksen näkymisessä tilillä saattaa olla 1–2 arkipäivän viive.

Soita puh. 029 497 026 (mpm/pvm), jos et saanut vastausta kysymykseesi.

Sivu on viimeksi päivitetty 9.8.2023