Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Yritys- ja yhteisöasiakkaan maksuvaikeudet

Jos veron maksaminen myöhästyy, saat Verohallinnolta maksukehotuksen. Jos et pysty maksamaan veroa maksukehotuksen eräpäivänä, voit hakea maksamiseen lisäaikaa.

Maksukehotus antaa lisäaikaa veron maksamiseen

Maksamattomista veroista lähetetään maksukehotus osana kuukausittaista yhteenvetoa, joka näkyy OmaVerossa. Yhteenvedossa kerrotaan päivä, jolloin vero tulee viimeistään maksaa. Maksukehotuksessa on myös kerrottu, mitä seurauksia on siitä, jos veroja ei makseta viimeistään maksukehotusten eräpäivinä. Yhteenvedossa voidaan antaa esimerkiksi ilmoitus ulosottoon siirrosta. Maksettavan määrän korkoineen voi tarkistaa OmaVerosta.

Voit hakea maksujärjestelyä tilapäisten maksuvaikeuksien vuoksi

Jos sinulla on tilapäisiä maksuvaikeuksia, voit saada verolle lisää maksuaikaa ja pienempiä maksueriä hakemalla maksujärjestelyä. Voit hakea maksujärjestelyä

  • OmaVerossa
  • maksujärjestelyn ja perinnän palvelunumerossa 029 497 028 (puhelun hinta pvm./mpm.).

Lue ohjeet:

Yrittäjän talousapu tarjoaa maksutonta neuvontaa talousasioissa

Yrittäjän talousapu on ELY-keskuksen palvelu, joka tarjoaa yrittäjille maksutonta, luottamuksellista ja asiantuntevaa neuvontaa talousasioissa. Lue lisää Yrittäjän talousavusta palvelun verkkosivuilta (ELY-keskus).

Ulosotossa oleva vero on maksettava ulosottoviranomaiselle

Maksukehotuksessa voi olla ilmoitus ulosottoon siirtämisestä. Jos veroa ei makseta viimeistään ilmoituksessa mainittuna päivänä, Verohallinto lähettää veron ulosottoon.

Kun vero on siirretty Verohallinnosta ulosottoon, se on maksettava ulosottoviranomaiselle.

Maksamatta jääneet verot julkaistaan verovelkarekisterissä

Maksukehotuksessa voi olla ilmoitus verovelkarekisteriin merkitsemisestä. Jos veroja ei makseta viimeistään maksukehotuksessa ilmoitettuna eräpäivänä, Verohallinto julkaisee maksamatta olevat verot verovelkarekisterissä.

Lue lisää verovelkarekisteristä

Maksamatta jääneet verot protestoidaan

Maksukehotuksessa voi olla ilmoitus maksamatta olevan arvonlisäveron, ennakonpidätyksen tai työnantajan sairausvakuutusmaksun julkaisemisesta luottotietona (protestointi). Jos verot ovat maksamatta vielä maksukehotuksessa ilmoitetun eräpäivän jälkeenkin, Verohallinto lähettää ne julkaistavaksi protestilistalla.

Lue lisää protestoinnista

Sivu on viimeksi päivitetty 20.6.2023