Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut

Jos kuulut työntekijä- tai työnantajajärjestön alaiseen ammattiliittoon tai työttömyyskassaan, voit vähentää 

  • työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut
  • työttömyyskassan jäsenmaksut.

Saamme yleensä tiedot maksamistasi jäsenmaksuista suoraan ammattiliitoilta ja työttömyyskassoilta. Tarkista tiedot ja täydennä niitä tarvittaessa.

Näin ilmoitat OmaVerossa

Tiedossamme olevat jäsenmaksut on merkitty vaiheeseen Esitäytetyt tulot ja vähennykset. Jos korjaat tietoja, valitse linkki, jossa lukee ammattiliiton tai työttömyyskassan nimi. Muokkaa tarvittavia tietoja. Jos näet vain osan jäsenmaksuista, lisää puuttuvat tiedot painikkeesta Lisää uusi jäsenmaksu.

Jos esitäytetyissä tiedoissa ei näy mitään ammattiliiton tai työttömyyskassan jäsenmaksuja, siirry vaiheeseen Muut vähennykset. Valitse kohdassa Työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut Kyllä ja valitse sen jälkeen painike Lisää uusi jäsenmaksu.

Ilmoita työmarkkinajärjestön tai työttömyyskassan nimi ja Y-tunnus. Jos et tiedä Y-tunnusta, ota yhteyttä maksujen saajaan. Merkitse tai korjaa tarvittaessa jäsenmaksujen määrä, jonka olet maksanut vuoden aikana.

Näin ilmoitat paperilla

Jos ilmoitat työmarkkinajärjestöjen ja työttömyyskassojen jäsenmaksut paperilomakkeella, käytä lomaketta 50A Ansiotulot ja niistä tehtävät vähennykset.

Sivu on viimeksi päivitetty 15.2.2021