Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Verojen maksaminen ulkomailta

Tämä ohje koskee henkilö- ja yritysasiakkaita, jotka maksavat veroja Suomeen ulkomailta.

Käytä veroja maksaessasi Verohallinnon tilinumeroa ja omaa verolajikohtaista viitenumeroasi. Viitenumeron avulla maksu kohdistuu oikein.

Maksamiseen tarvittavat tiedot kuten Verohallinnon tilinumeron, henkilökohtaisen viitenumerosi, maksun määrän ja eräpäivän löydät OmaVerosta tai saamastasi verotuspäätöksestä. Jos tarvitset maksamista varten Verohallinnon osoitetiedot, käytä osoitetta

Verohallinto
Vääksyntie 4
00510 Helsinki

Ulkomaisen pankin kautta maksettaessa maksun välittämisessä Verohallinnon tilille voi kulua aikaa. Selvitä maksun välittämiseen kuluva aika omasta pankistasi ja ota se huomioon maksaessasi veroa. Myöhässä maksetusta verosta joutuu maksamaan viivästyskorkoa. Huomaathan, että maksamasi summan on katettava veron lisäksi myös pankin perimät mahdolliset välitys- ja muut kulut. Selvitä kulujen määrä pankistasi.

Jos maksusi ei saavu perille Verohallinnon tilille esimerkiksi puutteellisten tai virheellisten maksutietojen vuoksi, maksusi voi palautua takaisin. Tällöin sinun on maksettava myös palautuksesta mahdollisesti aiheutuneet pankkikulut.

Viitenumero kohdistaa maksun oikealle verolle

Veroja maksettaessa on aina käytettävä omaa verolajikohtaista viitenumeroasi. Viitenumeron avulla Verohallinto kohdistaa maksun oikean verovelvollisen ja veron hyväksi. Esimerkiksi kiinteistöveroa maksaessa, voit maksaa oman kiinteistöverosi ainoastaan omalla kiinteistöveron viitenumerollasi. Et voi käyttää esimerkiksi puolisosi kiinteistöveron viitenumeroa.

Löydät viitenumeron

  • OmaVerosta
  • saamaltasi verotuspäätökseltä (muut kuin oma-aloitteisten verot)
  • maksuliikkeen palvelunumerosta +358 29 497 026
  • arvonlisäverovelvollisena ja säännöllisenä työnantajana toimivalle Verohallinto lähettää rekisteröinnin yhteydessä oma-aloitteisten verojen viitenumeron kirjeellä.

Kun maksat, käytä aina viitenumeroa. Kirjoita viite viitenumerokenttään. Jos viitenumerokenttää ei ole tai et voi kirjoittaa viitettä viitenumerokenttään, kirjoita viite viestikenttään.

Lue lisää tili- ja viitenumeroista

Usein kysyttyä

SEPA-tilisiirto on eurooppalaisen tilisiirtostandardin mukainen tilisiirto, jolla on mahdollista maksaa kaikki euromääräiset maksut yhtenäisellä euromaksualueella. SEPA-tilisiirto on perillä yleensä viimeistään seuraavana arkipäivänä ja viimeistään kolmantena arkipäivänä.

Yhtenäinen euromaksualue (SEPA, engl. Single Euro Payments Area) on maksuliikenteen sisämarkkina-alue. SEPA-alueeseen kuuluu kaikki Euroopan unionin jäsenmaat (myös euroalueen ulkopuoliset maat) sekä osa muista Euroopan maista.

Verohallinnon pankkiyhteystieto muodostuu BIC-tunnuksesta ja kansainvälisessä IBAN-muodossa olevasta tilinumerosta. BIC-tunnus yksilöi maksunsaajan pankin. Esimerkiksi Danske Bankin BIC-tunnus on DABAFIHH. Suomalainen IBAN-tilinumero alkaa aina maatunnuksella FI.

Verohallinnon Y-tunnus on 0245458-3.

Verohallinto ei ota vastaan sekkejä. Verot on maksettava Verohallinnon ilmoittamille pankkitileille euroissa.

Ulkomailla asuvan tai sinne muuttavan tulee aina itse ilmoittaa osoitteensa muutoksista Verohallinnolle. Lue lisää: Osoitteenmuutos

Jos ulkomailla oleskelu on pysyvää tai kestää pitkään, on suositeltavaa, että Verohallinnolle ilmoitetaan asianhoitajaksi Suomessa asuva henkilö. Verotuspäätökset ja muu Verohallinnon posti lähetetään silloin asianhoitajalle.

Sivu on viimeksi päivitetty 9.5.2023