Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen tai PS-sopimusten maksut

Tässä kohdassa ovat

  • vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut
  • PS-sopimuksen (pitkäaikaisen säästämisen sopimuksen) perusteella maksetut maksut.

Maksut voi vähentää vain vakuutetun omassa verotuksessa, ei puolison verotuksessa. Maksut saa vähentää, jos vakuutusyhtiö toimii joko Suomessa tai muualla Euroopan talousalueella.

Saamme tiedot vapaaehtoisten eläkevakuutusten ja PS-sopimusten maksuista yleensä pankeilta, vakuutusyhtiöiltä tai muilta vakuutuksen tarjoajilta. Tarkista tiedot ja täydennä niitä tarvittaessa.

Näin ilmoitat OmaVerossa

Tiedossamme olevat vapaaehtoisten eläkevakuutusten ja PS-sopimusten maksut on merkitty vaiheeseen Esitäytetyt tulot ja vähennykset. Jos korjaat tietoja, valitse linkki, jossa lukee maksun saaja. Muokkaa tarvittavia tietoja. Jos näet vain osan maksuista, lisää puuttuvat tiedot painikkeesta Lisää uusi maksu.

Jos esitäytetyissä tiedoissa ei näy mitään vapaaehtoisten eläkevakuutusten ja PS-sopimusten maksuja, siirry vaiheeseen Muut vähennykset. Valitse Kyllä kohdassa Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen tai PS-sopimusten maksut ja valitse sen jälkeen painike Lisää uusi maksu.

Lisätietoa

Lue, miten vapaaehtoisten eläkevakuutusten maksut vähennetään verotuksessa

Näin ilmoitat paperilla

Jos ilmoitat vapaaehtoisen eläkevakuutuksen tai PS-sopimusten maksut paperilomakkeella, käytä lomaketta 50B Pääomatulot ja niistä tehtävät vähennykset.

Sivu on viimeksi päivitetty 15.2.2021