Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Arvopaperien hoitomenot

Voit vähentää pääomatuloista arvopapereiden ja sijoitusrahasto-osuuksien hoito- ja säilytysmenot. Saamme yleensä tiedot hoitomenoista pankeilta, muilta arvopaperien säilyttäjiltä ja rahastoyhtiöiltä sekä Suomesta että ulkomailta. Tarkista tiedot ja täydennä niitä tarvittaessa. 

Arvopaperien hoito- ja säilytysmenoissa on 50 euron omavastuu. Ilmoita menot vähentämättä omavastuuta.

Näin ilmoitat OmaVerossa

Tiedossamme olevat hoito- ja säilytysmenot on merkitty vaiheeseen Esitäytetyt tulot ja vähennykset kohtaan Arvopaperien hoitomenot. Jos korjaat tietoja, valitse linkki, jossa lukee maksun saaja. Muokkaa tarvittavia tietoja.. Jos arvopaperien hoitomenoja puuttuu, valitse painike Lisää uusi hoitomeno.

Jos esitäytetyissä tiedoissa ei näy arvopaperien hoitomenoja, siirry vaiheeseen Muut vähennykset ja valitse Kyllä kohdassa Arvopaperien hoitomenot. Ilmoita puuttuvat tiedot painikkeesta Lisää uusi hoitomeno. Ilmoita maksun saajan Y-tunnus ja nimi. Voit ilmoittaa vain suomalaisen Y-tunnuksen.

Jos olet maksanut arvopaperien hoitomenoja ulkomaisille yrityksille tai maksanut muita arvopapereihin liittyviä menoja, vähennä ne kohdassa Muut pääomatuloista tehtävät vähennykset.

Näin ilmoitat paperilla

Jos ilmoitat arvopapereiden hoito- ja säilyttämismenot paperilomakkeella, käytä lomaketta 50B Pääomatulot ja niistä tehtävät vähennykset. Ilmoita myös ulkomaille maksamasi arvopaperien hoitomenot tällä lomakkeella.

Sivu on viimeksi päivitetty 15.2.2021