Miten tarkistan onko verokorttini tuloraja riittävä loppuvuodelle?

En ole tehnyt verokorttimuutosta vuoden aikana

Katso OmaVeron Postilaatikosta Ennakkoperinnän päätös, joka on tullut sinulle joulukuussa 2020. Jos päätöstä ei näy Postilaatikossa, valitse Näytä kaikki.

Ennakkoperinnän päätöksellä kohdassa Erittely tiedoista, joiden perusteella verokorttisi on laskettu  näet arvion koko vuoden tuloista, jonka perusteella veroprosentti on laskettu.

Jos arvio on riittävä koko vuoden tuloksi, suorituksen maksaja käyttää perusveroprosenttia loppuvuonna.

Jos arvio ei ole riittävä, siirry kohtaan Verokortti ja ennakkovero ja Tilaa uusi verokortti

Jos et tee verokorttiin muutosta, maksaja käyttää loppuvuonna tulorajan ylittävään summaan lisäveroprosenttia.

Jos haluat välttyä jäännösverolta, arvioi veroprosenttilaskurilla tarvitsetko muutoksen veroprosenttisi. Tee tarvittaessa verokorttimuutos OmaVerossa.

Jos sinulla on useita työnantajia, seuraa itse verokortin tulorajan täyttymistä ja hae uusi verokortti tai maksa tarvittaessa esimerkiksi lisäennakkoa. Näin voit välttyä jäännösverolta.  

HUOM! Tätä verokortin veroprosenttia käytetään myös tammikuussa 2022. Tuloraja kuitenkin nollautuu vuoden alussa. Vuoden 2022 verokortti otetaan käyttöön 1.2.2022. 

Olen tehnyt verokorttimuutoksen vuoden aikana

Tarkista tuloraja, jonka näet OmaVerosta kohdasta Verokortti ja ennakkovero

Jos tuloraja on riittävä loppuvuodelle, asia on kunnossa.

Jos tuloraja loppuvuodelle ei ole riittävä, valitse Tilaa uusi verokortti. Kun muutat veroprosenttia, todennäköisesti vältyt ensi vuonna jäännösverolta.

Jos et tee uutta verokorttia, maksaja käyttää tulorajan ylittävään summaan lisäveroprosenttia.

Jos sinulla on useita työnantajia, seuraa itse verokortin tulorajan täyttymistä ja hae uusi verokortti tai maksa tarvittaessa esimerkiksi lisäennakkoa. Näin voit välttyä jäännösverolta.  

HUOM! Tätä verokortin veroprosenttia käytetään myös tammikuussa 2022.  Tuloraja kuitenkin nollautuu vuoden alussa. Vuoden 2022 verokortti otetaan käyttöön 1.2.2022.