Tilinumeron ilmoitus ja muutokset

Ohje koskee henkilöasiakkaita sekä yrityksiä ja yhteisöjä.

Verohallinto tarvitsee tilinumerosi veronpalautuksen maksamista varten. Saat veronpalautuksen nopeammin, kun ilmoitat oikean pankkitilinumeron.

Ilmoita tilinumerosi joko verkossa OmaVerossa tai lomakkeella. Tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse eikä sähköpostitse.

Jos haluat, että tilinumeroa voi muuttaa vain OmaVerossa tunnistautuneena, voit rajata tilinumeron ilmoittamista. Valitse OmaVerossa Asiakastiedot ja vieritä kohtaan Asiointitavan rajoittaminen. Valitse Muuta asiointitapaa ja lopuksi kohta Vain sähköinen asiointi sallittu.

Lue lisää, mille tilille veronpalautus maksetaan

Ilmoita tilinumerosi OmaVerossa

Ilmoita Verohallinnolle tilinumerosi, jos et ole sitä jo aikaisemmin ilmoittanut tai jos tilinumerosi on muuttunut.

Tilinumeron voit ilmoittaa OmaVerossa. Palveluun kirjaudut esimerkiksi henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. OmaVeron kautta ilmoittamasi tilinumero päivittyy Verohallinnon tietoihin heti.

Katso ohjeet: Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa

OmaVerossa voit ilmoittaa myös alaikäisen lapsesi tilinumeron. Lapsen huoltaja kirjautuu OmaVeroon esimerkiksi verkkopankkitunnuksillaan ja valitsee, kenen puolesta asioi. Alaikäinen voi ilmoittaa tilinumeronsa myös itse kirjautumalla OmaVeroon mobiilivarmenteella, mikäli hänellä on mobiilivarmenne käytössään.

Henkilöasiakas voi tarvittaessa ilmoittaa tilinumeron myös paperilomakkeella

Lomakkeen tulee olla allekirjoitettu! Palauta lomake osoitteeseen, joka lukee lomakkeen yläreunassa. Voit palauttaa lomakkeen myös mihin tahansa verotoimistoon.

Lomakkeen voi tilata postitettuna palvelunumerosta 029 497 030 (puhelun hinta pvm./mpm.).

Huomaa, että paperilomakkeella ilmoitettu tilinumeromuutos kirjautuu Verohallinnon järjestelmään huomattavasti hitaammin kuin OmaVerossa tehty tilinumeroilmoitus.

Yhteisöt ja arvonlisäverovelvolliset voivat ilmoittaa tilinumeron vain OmaVerossa

Yhteisöt ilmoittavat tilinumeronsa OmaVerossa. Kun käytät Suomi.fi-valtuuksia, kirjaudu asiointipalveluihin ensiksi henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Katso-tunnistautuminen ja Katso-valtuuksien käyttö päättyy 31.8.2021. Lue lisää Suomi.fi-valtuuksista ja Katso-valtuuksien päättymisestä.

Yhteisöt ja arvonlisäverovelvolliset voivat ilmoittaa tilinumeronsa paperilomakkeella vain erityisestä syystä, kuten teknisen esteen vuoksi. Lue lisää: Tilinumeroilmoitus – Yritysasiakas (7209).