Näin näet veronpalautuksesi määrän ja maksupäivän OmaVerosta

 1. Näet veronpalautuksesi määrän etusivulla olevassa oranssissa laatikossa. Huomaa kuitenkin, että etusivulla ilmoitettu palautuksen määrä ei välttämättä ole se, mikä sinulle maksetaan. Katso tarkemmin kohdasta 5.

  Veronpalautuksen määrä näkyy etusivulla siitä alkaen, kun saat verotuspäätöksen ja se on nähtävillä veronpalautuksen maksupäivään asti. Jos esimerkiksi teet itse tai puolisosi tekee muutoksia veroilmoitukseen, veronpalautuksen määrän kohdalla lukee tällöin "Veroilmoituksesi on käsittelyssä". Uusi veronpalautuksen määrä näkyy sen jälkeen, kun olet saanut uuden verotuspäätöksen uusilla tiedoilla.

  Näet veronpalauksesi maksupäivän klikkaamalla "Milloin veronpalautus maksetaan?". Jos esimerkiksi teet itse tai puolisosi tekee muutoksia veroilmoitukseen, linkkiä klikkaamalla avautuvassa tekstissä lukee tällöin "Veroilmoituksesi on käsittelyssä". Uusi veronpalautuksen maksupäivä näkyy sen jälkeen, kun olet saanut uuden verotuspäätöksen uusilla tiedoilla.

 2. Voit tarkastella veronpalautustietojasi myös klikkaamalla etusivulta "Henkilön tulovero".

 3. Henkilön tuloveron sivulta näet, koska verotuksesi päättyy, paljonko saat veronpalautusta ja milloin veronpalautus maksetaan. Veronpalautuksen määrä voi muuttua, jos teet itse tai puolisosi tekee muutoksia veroilmoitukseen. Tällöin veronpalautuksen määrän kohdalla lukee "Veroilmoituksesi on käsittelyssä" siihen asti, kunnes olet saanut uuden verotuspäätöksen uusilla tiedoilla.

  Myös veronpalautuksen maksupäivä muuttuu, jos teet itse tai puolisosi tekee muutoksia veroilmoitukseen. Tällöin maksupäivän kohdalla ei lue mitään siihen asti, kunnes olet saanut uuden verotuspäätöksen uusilla tiedoilla.

 4. Huomaathan, että jos veronpalautustasi on käytetty verojen maksuksi, mahdollinen muutos veronpalauksen määrässä ei näy OmaVeron etusivulla eikä Henkilön tulovero -sivulla. Voit katsoa tiedot veronpalautuksen käytöstä "Suoritetut maksut ja palautukset" -välilehdeltä. Katso tarkemmin: Näin näet OmaVerosta miten veronpalautustasi on käytetty.

  Veronpalautustasi käytetään veron maksuksi verotuksesi päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti

  • maksamatta oleviin veroihin heti verotuksesi päätyttyä sekä
  • erääntyviin veroihin heti niiden eräpäivänä.