Näin näet jäännösveron tiedot ja maksat mätkyt OmaVerossa

Voit maksaa jäännösverosi eli mätkyt joko OmaVeron kautta kuluvana päivänä tai kopioida maksutiedot OmaVerosta ja maksaa veron myöhemmin verkkopankissasi.

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan)

 1. Näet jäännösverosi määrän ja eräpäivän etusivulla kohdassa Maksutilanne.

  Jos verotuksesi ei ole vielä päättynyt, näet tiedot Maksutilanteen alapuolella kohdassa Verotuspäätös tuloverosta. Huomaa, että jos maksat jäännösveroa ennen kuin verotuksesi on päättynyt, etusivulla näkyvä määrä ei muutu.

 2. Jos verotuksesi ei ole vielä päättynyt, voit tarkastella jäännösveron tietoja tarkemmin näin: Valitse osion Henkilön tulovero kohdasta Kaikki verovuodet linkki Näytä tiedot kaikista verovuosista.

 3. Näet verovuoden kohdalta, kuinka paljon sinulla on jäännösveroa maksettavana ja milloin eräpäivä on.

  Tässä kohdassa näkyvä jäännösveron määrä ei muutu, vaikka maksaisit veroa. Ainoastaan kohdassa Seuraava maksu näkyvä seuraavan erän määrä muuttuu, jos olet jo maksanut jäännösveroa.

  Jos teet itse tai puolisosi tekee muutoksia veroilmoitukseen

  • jäännösveron määrän kohdalla lukee "Veroilmoituksesi on käsittelyssä" siihen asti, kunnes olet saanut uuden verotuspäätöksen
  • kohdassa Seuraava maksu ei lue toistaiseksi eräpäivää eikä seuraavan maksun määrää.
 4. Voit tarkistaa jäännösveron maksutiedot kuten tilinumeron ja viitenumeron, kun siirryt välilehdelle Omat verolajit ja valitset kohdasta Maksutilanne linkin Verojen maksaminen.

 5. Jos haluat maksaa jäännösveron verkkopankissasi, kohdasta Henkilön tulovero näet jäännösveron maksamiseen tarvitsemasi viitenumeron. Kun vierität sivua alaspäin, näet myös Verohallinnon tilinumerot. Voit myös ladata maksutiedot tiedostona, kun valitset painikkeen Lataa tiedostona (csv).

  Kirjaudu verkkopankkiisi ja maksa jäännösvero maksutiedoilla, jotka sait OmaVerosta.

 6. Jos haluat maksaa jäännösveron OmaVeron kautta, voit siirtyä maksamaan valitsemalla painikkeen Maksa henkilön tuloveroa.

 7. Näet maksettavana olevat jäännösverot. Lisää kenttään maksettava määrä ja valitse Seuraava. Maksupäiväksi tulee automaattisesti kuluva päivä, eikä maksupäivää voi muuttaa.

 8. Valitse painike Siirry verkkopankkiin.

 9. Kun olet maksanut jäännösveron, maksu näkyy OmaVerossa 1–2 päivän kuluttua.