Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Voinko saada maksujärjestelyn jäännösveroa varten?

Jos et pysty maksamaan jäännösveroa eräpäivään mennessä, voit saada lisää maksuaikaa veron maksamiseen hakemalla maksujärjestelyä. Jos noudatat maksujärjestelyn ehtoja, Verohallinto ei lähetä maksujärjestelyyn kuuluvaa jäännösveroa ulosottoon.

Huomaa, että voit hakea maksujärjestelyä jäännösverolle vasta, kun veron tarkka määrä on selvillä eli verotuksesi on päättynyt. Päättymispäivän näet viimeisimmästä verotuspäätöksestäsi tai OmaVerosta.

Maksujärjestelyn aikana jäännösverolle lasketaan viivästyskorkoa alkuperäistä eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen todelliseen maksupäivään asti. Viivästyskorko on 11 % vuonna 2024.

Mitä ehtoja maksujärjestelyn hyväksymiselle on?

OmaVerossa tehty maksujärjestelypyyntö voidaan hyväksyä automaatiossa, jos maksujärjestelyn edellytykset täyttyvät. Katso ohjeet: Näin teet maksujärjestelypyynnön OmaVerossa.

Onko edellinen maksujärjestelysi maksamatta?

Jos uuden maksujärjestelyn esteenä on kesken oleva maksujärjestely, tulee se maksaa ensin loppuun. Päivittyvän tilanteen maksujärjestelyn verojen kokonaismäärästä näet helpoiten OmaVerosta. Maksa kesken olevan maksujärjestelyn verot maksujärjestelyn viitenumerolla. Viitenumeron näet esimerkiksi:

  • maksujärjestelyn maksutiedoista, jotka on toimitettu postitse ja OmaVeroon
  • OmaVerosta. (Kirjaudu OmaVeroon. Valitse kohdasta Maksutilanne linkki Verojen maksaminen.)

Kun olet maksanut maksujärjestelyn verot kokonaan, voit hakea muutaman päivän kuluttua OmaVerossa maksujärjestelyä jäännösverolle. Verohallinto voi kuitenkin hylätä maksujärjestelypyyntösi, jos maksujärjestelyn ehdot eivät kohdallasi täyty.

Lue lisää

Lisätietoa maksujärjestelystä

Usein kysyttyä

Voit hakea maksujärjestelyä vuoden 2023 jäännösverolle vasta sen jälkeen, kun verotuksesi on päättynyt. Verotuksen päättymispäivän näet saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Maksujärjestelyä kannattaa hakea vasta siinä vaiheessa, kun tiedät, ettet pysty maksamaan veroa eräpäivänä.

Jos pystyt maksamaan verosta osan, kannattaa tämä osuus maksaa eräpäivänä. Hae jäljelle jäävälle osuudelle maksujärjestelyä. Joudut maksamaan viivästyskorkoa ainoastaan siitä osasta, joka menee maksujärjestelyyn.

Maksujärjestelyn ensimmäinen maksuerä lasketaan pyynnön hyväksymispäivästä alkaen eikä eräpäivästä alkaen.

Maksujärjestelypyynnön teet helpoiten OmaVerossa. Katso ohjeet: Näin teet maksujärjestelypyynnön OmaVerossa.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2024