Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Jos ilmoitat tai maksat valmisteveron myöhässä

Jos ilmoitat valmisteveron tiedot myöhässä

Jos ilmoitat valmisteveron tiedot myöhässä, joudut maksamaan myöhästymismaksua. Lisätietoa myöhästymismaksusta.

Valmisteveron maksu myöhässä 

Erääntyneille valmisteveroille lasketaan viivästyskorkoa. Viivästyskorkoa lasketaan oma-aloitteisen veron eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen todellisten päivien mukaan. Viivästyskorkoa pitää maksaa myös mahdollisista seuraamusmaksuista, esimerkiksi veronkorotuksesta. Vuonna 2024 viivästyskorko on 11 %.

Viivästyskorolle ei ole vähimmäismäärää, eli se on maksettava sentin tarkkuudella. Jos maksat valmisteveron eräpäivän jälkeen, maksa viivästyskorko yhtä aikaa varsinaisen veron kanssa.

Valmisteveron voi maksaa OmaVerossa

Valmisteverot voi maksaa OmaVerossa. Valmisteverot maksetaan oma-aloitteisina veroina. Voit tarkistaa maksamattoman veron ja viivästyskoron määrän OmaVerosta. 

OmaVerossa maksaessa viitenumero ja veron määrä viivästyskorkoineen ovat valmiina verkkopankin maksupohjassa. Huomaa, että maksupäivä on aina kuluva päivä etkä voi muuttaa sitä.

Jos maksat myöhässä olevaa valmisteveroa verkkopankissa

Tarkista ajantasaiset maksutiedot OmaVerosta. Näet maksamattomien verojesi määrän korkoineen OmaVerossa tai voit laskea viivästyskoron määrän korkolaskurilla.

Käytä verkkopankissa maksaessa aina oma-aloitteisten verojen viitenumeroa ja Verohallinnon tilinumeroa.

Lue lisää viivästyskorosta

Maksamattomasta verosta on muistutus verojen yhteenvedossa

Saat maksamattomasta valmisteverosta maksukehotuksen verojen yhteenvedossa. Maksamattomat valmisteverot näkyvät maksamattomina oma-aloitteisina veroina  yhteenvedolla, jonka saat seuraavan kuukauden alussa. Yhteenvedossa on aina myös ohjeet maksamista varten. Lue lisää yhteenvedosta.

Tarkista maksettava määrä ja viivästyskorko maksupäivänä OmaVerosta. Yhteenvedossa on laskettu viivästysseuraamukset vain yhteenvedon muodostamispäivään saakka.

Jos olet ottanut käyttöön sähköiset Suomi.fi-viestit eli luopunut paperipostista, saat yhteenvedon vain OmaVeroon.

Saat yhteenvedossa 1–3 maksukehotusta ennen kuin verot lähetetään ulosottoon. Kun vero on siirretty ulosottoon, se on maksettava ulosottoviranomaiselle. Maksukehotusten määrä riippuu siitä, onko sinulla muita maksamattomia veroja.

Jos et pysty maksamaan veroa ajallaan, voit hakea tilapäisiin maksuvaikeuksiin maksujärjestelyä.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2024