Jos valmisteveron ilmoitus tai maksu myöhästyy

Jos ilmoitat valmisteveron tiedot myöhässä

Jos ilmoitat valmisteveron tiedot myöhässä, joudut maksamaan myöhästymismaksua. Lisätietoa myöhästymismaksusta.

Valmisteveron maksu myöhässä 

Erääntyneille valmisteveroille lasketaan viivästyskorkoa helmikuusta 2021 alkaen. Viivästyskorkoa lasketaan oma-aloitteisen veron eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen todellisten päivien mukaan. Viivästyskorkoa pitää maksaa myös mahdollisista seuraamusmaksuista, esimerkiksi veronkorotuksesta. Vuonna 2021 viivästyskorko on 7 %.

Viivästyskorolle ei ole vähimmäismäärää, eli se on maksettava sentin tarkkuudella. Jos maksat valmisteveron eräpäivän jälkeen, maksa viivästyskorko yhtä aikaa varsinaisen veron kanssa.

Valmisteveron voi maksaa OmaVerossa helmikuusta alkaen

OmaVeron kautta valmisteverot voi maksaa 1. helmikuuta alkaen. Valmisteverot maksetaan oma-aloitteisina veroina. Voit tarkistaa maksamattoman veron ja viivästyskoron määrän OmaVerosta. Ennen 1. helmikuuta 2021 erääntyneiden valmisteverojen OmaVerossa maksamisen tarkka aikataulu riippuu siitä, milloin maksutilanteesi tiedot siirtyvät Verohallinnon vanhasta tietojärjestelmästä OmaVeroon.

OmaVerossa maksaessa viitenumero ja veron määrä viivästyskorkoineen ovat valmiina verkkopankin maksupohjassa. Huomaa, että maksupäivä on aina kuluva päivä etkä voi muuttaa sitä.

Jos maksat myöhässä olevaa valmisteveroa verkkopankissa

Huom.! Valmisteveron tili- ja viitenumerot muuttuvat helmikuun 2021 alusta. Tarkista ajantasaiset maksutiedot OmaVerosta.

Jos helmikuusta alkaen maksat valmisteveroa vanhoilla maksutiedoilla, voi olla, että maksu palautuu tilillesi seuraavana päivänä. Tällöin valmisteverosi on maksamatta ja sille kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen.

Näet maksamattomien verojesi määrän korkoineen OmaVerossa tai voit laskea viivästyskoron määrän korkolaskurilla. (Laita laskurin Korko-kohtaan "Viivästyskorko".)

Käytä verkkopankissa maksaessa aina oma-aloitteisten verojen viitenumeroa ja uutta tilinumeroa!

Maksamattomasta verosta on muistutus verojen yhteenvedossa

Saat maksamattomasta valmisteverosta maksukehotuksen verojen yhteenvedossa. Maksamattomat valmisteverot näkyvät maksamattomina oma-aloitteisina veroina ensimmäistä kertaa helmikuun yhteenvedolla, jonka saat maaliskuun alussa. Et siis saa enää erillistä muistutusta maksamatta jääneestä valmisteverosta. Yhteenvedossa on aina myös ohjeet maksamista varten. Lue lisää yhteenvedosta.

Tarkista maksettava määrä ja viivästyskorko maksupäivänä OmaVerosta. Yhteenvedossa on laskettu viivästysseuraamukset vain yhteenvedon muodostamispäivään saakka.

Jos olet ottanut käyttöön sähköiset Suomi.fi-viestit eli luopunut paperipostista, saat yhteenvedon vain OmaVeroon.

Saat yhteenvedossa 1–3 maksukehotusta ennen kuin verot lähetetään ulosottoon. Kun vero on siirretty ulosottoon, se on maksettava ulosottoviranomaiselle. Maksukehotusten määrä riippuu siitä, onko sinulla muita maksamattomia veroja.

Jos et pysty maksamaan veroa ajallaan, voit hakea tilapäisiin maksuvaikeuksiin maksujärjestelyä.