Näin haet ennakkoveroa ja lisäennakkoa – ohje osakeyhtiöille ja muille yhteisöasiakkaille

 1. Valitse Kaikki toiminnot ja sen jälkeen Ennakkovero ja lisäennakko.

 2. Valitse verovuosi, jolle haet ennakkoveroa tai lisäennakkoa.

  Voit hakea uutta ennakkoveroa, sen muuttamista tai poistamista kuluvalle tai seuraavalle verokaudelle.

  Lisäennakkoa voit hakea päättyneelle verovuodelle.

 3. Näin haet lisäennakkoa:

  Ilmoita uudet tiedot tulolähteittäin. Ilmoita tulos joko elinkeinotoiminnan, henkilökohtaisen tai maatalouden tulolähteen osalta, tai useammasta näistä. Klikkaa ”Seuraava”.

 4. Näet lisäennakon maksun määrän suoraan OmaVerosta. Lisäennakko maksetaan yhdessä erässä, ja voit valita eräpäiväksi saman päivän tai jonkin päivän seuraavien kolmen viikon ajalle. Eräpäivä on kuitenkin aina pankkipäivä.

 5. Voit antaa tässä yhteydessä myös lisätietoja hakemukseesi tai lisätä tarvittaessa liitteitä. Nämä eivät kuitenkaan ole pakollisia.

 6. Kun hakemuksesi on valmis, klikkaa ”Lähetä”. Saat vastaanottokuittauksen lähetetystä hakemuksesta ja voit avata lisäennakkoa koskevan ennakkoveropäätöksen välittömästi. Se myös arkistoituu OmaVeron Postilaatikko -välilehdelle.

 7. Näin haet ennakkoveroa:

  Jos haet ennakkoveroa kuluvalle tai seuraavalla verokaudelle, valitse ilmoitatko vain tuloksen vai tarkemman laskelman tuloksesta.

  Täytä tarvittavat tiedot ja siirry vaiheeseen Ennakkoveron määrä, jossa näet uuden ennakkoveron määrän.

 8. Saat ilmoituksen uudesta ennakkoveron määrästä. Voit antaa tässä yhteydessä myös lisätietoja hakemukseesi tai lisätä tarvittaessa liitteitä. Nämä eivät kuitenkaan ole pakollisia.

 9. Kun hakemuksesi on valmis, tarkista tiedot ja lähetä hakemus. Saat onnistuneesta lähetyksestä vastaanottokuittauksen.

  Ennakkoveropäätöksen näet OmaVerossa, kun hakemus on käsitelty. Löydät päätöksen OmaVeron postilaatikosta.