Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Verosuunnittelujärjestelyn ilmoittaminen

Ilmoita raportoitava järjestely sähköisesti Ilmoitin.fi-palvelussa tai OmaVerossa.

Voit antaa ilmoituksen XML-muodossa tai tunnus-tietoparitiedostona eli tekstitiedostona, jossa tiedon tunnus ja tieto ovat tietopareina. Lisäohjeita sähköiseen ilmoittamiseen: katso taulukon kohta Ilmoitus raportoitavasta järjestelystä (DAC6) (tekninen soveltamisohje ja tietuekuvaus).

Luonnollinen henkilö tai kuolinpesä voi antaa ilmoituksen myös paperilomakkeella. Ohjeita paperi-ilmoittamiseen on lomakkeen täyttöohjeessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ilmoittamisesta

Kuvaa ilmoituksessa järjestelyn olennaiset seikat niin, että kuvauksesta selviää, miten järjestely täyttää soveltuvan tunnusmerkin edellytykset. Jos tunnusmerkkiin liittyy pääasiallista hyötyä mittaava testi, kuvauksen pitää myös osoittaa, että testin edellytykset täyttyvät.

Kuvaa ilmoituksessa ne kotimaiset ja ulkomaiset lainkohdat tai verosopimusmääräykset, joihin järjestelyssä syntyvä verohyöty perustuu. Voit mainita pykälänumerot, mutta se ei ole välttämätöntä. Lain säännöksiä ei tarvitse kuvata.

Ilmoitusta voi korjata vain antamalla uuden, korvaavan ilmoituksen. Käytä korvaavassa ilmoituksessa sitä viitenumeroa ja sitä ilmoitusnumeroa, jotka Verohallinto on antanut alkuperäiselle ilmoitukselle. Verohallinto lähettää nämä numerot tiedoksi kirjeellä, joka näkyy myös ilmoittajan OmaVerossa. Ilmoitusta ei voi korjata ennen kuin viitenumero ja ilmoitusnumero ovat selvillä. Korjaaminen ei siksi ole mahdollista esimerkiksi heti samana päivänä, jona alkuperäinen ilmoitus on annettu.

Kyllä. Silloin, kun verovelvollinen ilmoittaa omaa verotustaan koskevaa järjestelyä, on yksilöintitiedot täytettävä sekä kohtaan Ilmoittaja että kohtaan Järjestelyyn liittyvät henkilöt (verovelvollinen).

Ilmoita niiden yhtiöiden yksilöintitiedot, jotka ovat järjestelyn kannalta olennaisia.

Järjestelyn arvolla tarkoitetaan järjestelyyn liittyvien transaktioiden yhteissummaa. Jos tarkka arvo ei ole ilmoitushetkellä tiedossa, arvon voi arvioida ilmoitusajankohdan tietojen perusteella. Arviota ei tarvitse täsmentää tai korjata myöhemmin.

Ilmoituksessa pitää yksilöidä kaikki EU-jäsenvaltiot, joita järjestely koskee eli ne valtiot, joihin järjestelyn osapuolilla on liityntä. Esimerkiksi jos järjestelyssä on mukana suomalainen ja ruotsalainen yhtiö, yksilöi ilmoituksessa sekä Suomi että Ruotsi.

Sivu on viimeksi päivitetty 12.12.2023