Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden.

Skattedeklaration 6C har förnyats

Nyhet, 29.2.2024

Skattedeklaration 6C, det vill säga skattedeklarationen för föreningar, stiftelser, kommuner och vissa andra samfund har förnyats i fråga om strukturen. I deklarationen i MinSkatt visas endast de punkter som samfundet i fråga ska fylla i. Punkterna bestäms enligt samfundsform, alltså beroende på om det är fråga om till exempel en förening eller en kommun. De punkter som ska fyllas i beror också på de val som görs när deklarationen fylls i. Till exempel om föreningen eller stiftelsen är allmännyttig eller om den bedriver näringsverksamhet, påverkar detta vilka punkter som visas för samfundet och som ska fyllas i.

Samfund ska lämna sina skattedeklarationer elektroniskt. Om ett samfund dock av något särskilt skäl deklarerar på en pappersblankett är blanketten densamma för alla samfund som använder 6C. Kontrollera att du på deklarationen fyller i endast de punkter som gäller det samfund som du representerar. Beakta detta också om du deklarerar via andra elektroniska kanaler än MinSkatt.

Deklarationsanvisningen till den nya skattedeklarationen följer ordningen och rubrikerna i MinSkatt. Du kan visserligen använda deklarationsanvisningen oavsett via vilken kanal du lämnar deklarationen.

Deklarationsanvisningen till den förnyade skattedeklarationen 6C

Sidan har senast uppdaterats 29.2.2024