Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Verohallinnon vuosi 2023: Vastuulliselle veronmaksajalle

Pääjohtaja Markku Heikuran esipuhe

Verohallinto haluaa vahvistaa hyvää hallintoa, ehkäistä eturistiriitoja ja varmistaa meillä työskentelevien riippumattomuuden. Vastuullisuus kuuluu verohallintolaisen arkeen.

Lue koko esipuhe

Vastuullisuustyömme

Autamme veronmaksajia toimimaan vastuullisesti ja oikein. Teemme aktiivista yhteistyötä sidosryhmien kanssa toimintaympäristömme kehittämiseksi. Samalla huolehdimme, että aiheuttamamme negatiiviset ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet.

Lue vastuullisuustyöstämme
Verohallinnon vastuullisuusraportti 2023 pdf-tiedostona

Sujuvia palveluita ja viestintää

Toimintamme perustana on aito asiakaslähtöisyys, asiakasymmärrys ja asiakkaiden osallisuus. Haluamme toimia niin, että veroasiointi on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Lue koko juttu: Positiivinen asiakaskokemus

Toimimme tasapuolisesti ja avoimesti

Verotuksen oikeudenmukaisella toimittamisella tarkoitamme sitä, että toimintamme on valtakunnallisesti yhdenmukaista, laadukasta ja asiakkaiden näkökulmasta ennakoitavaa.

Lue koko juttu: Oikeudenmukaisesti toimitettu verotus

Torjumme harmaata taloutta

Meidän tärkein tehtävämme on varmistaa verotulot yhteiskunnan käyttöön. Torjumme harmaata taloutta ja poistamme siten epätervettä kilpailua.

Lue koko juttu: Verotulojen varmistaminen

Yhteistyötä kotimaassa ja kansainvälisesti

Teemme yhteistyötä sidosryhmiemme kanssa kuuntelemalla heidän tarpeitaan ja tavoitteitaan sekä osallistamalla heitä palvelujemme kehittämiseen.

Lue koko juttu: Yhteistyö ja kumppanuudet

Huolehdimme henkilöstöstä ja ympäristöstä

Toiminnan jalanjälki muodostuu negatiivisista ekologisista, sosiaalisista ja taloudellisista vaikutuksista, joita organisaation olemassaolosta ja toiminnasta aiheutuu toimintaympäristöön. Vastuullisuustyömme yhtenä tavoitteena on pyrkiä minimoimaan tällaiset negatiiviset vaikutukset.

Lue koko juttu: Vastuullisuuden jalanjälki

Verohallinto lyhyesti

Verohallinnon tehtävänä on toteuttaa verotus oikean määräisenä ja oikeaan aikaan, ja siten varmistaa yhteiskunnan toimintojen rahoitus.

Lue koko juttu: Verohallinto lyhyesti

Vuoden tärkeimmät luvut

Sivu on viimeksi päivitetty 25.4.2024