Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden.

Skatteförvaltningen skickar ett förslag om e-fakturering till 200 000 av OP:s kunder

Nyhet, 24.9.2024

Cirka 200 000 av OP:s privatkunder får i september–oktober ett e-fakturaförslag från Skatteförvaltningen till sin egen mobil- och nätbank. Förslaget skickas till de OP-kunder som i år betalar fastighetsskatt och som har anmält ett kontonummer på OP till Skatteförvaltningen men som ännu inte har en giltig e-fakturabeställning.

När kunden loggar in i OP-mobilen eller i tjänsten op.fi meddelar den personliga hjälpredan OP Aina om ett mottaget e-fakturaförslag. Kunden kan lätt godkänna förslaget i chatten med hjälp av Aina. Förslaget visas också i op.fi när kunden väljer E-fakturaförslag i kolumnen Betalningar på ingångssidan.

Kunden har 30 dagar tid på sig att godkänna e-fakturaförslaget. Därefter tas förslaget bort automatiskt.

När kunden godkänner förslaget får denne i fortsättningen e-fakturor för fastighetsskatt, förskottsskatt, kvarskatt, arvsskatt och gåvoskatt. Det är för sent att beställa en e-faktura för kvar- och fastighetsskatten i oktober men det lönar sig ändå att godkänna förslaget med tanke på andra kommande skatter.

E-fakturan är ett tryggt och lätt sätt att betala

E-fakturan underlättar betalningen av skatter, eftersom fakturan kommer till mobil- och nätbanken i god tid före förfallodagen. På så sätt glömmer kunden inte betalningen så lätt. Det löper dröjsmålsränta på en för sent betald skatt genast från och med dagen efter förfallodagen.

E-fakturan innehåller också alla nödvändiga betalningsuppgifter: beloppet, konto- och referensnumret samt förfallodagen.

Ett e-fakturaförslag som Skatteförvaltningen skickar är inte ett falskt meddelande och det är tryggt att godkänna det. Ett äkta e-fakturaförslag visas endast i mobil- och nätbanken. Skatteförvaltningen skickar aldrig e-fakturaförslag till exempel som textmeddelanden och textmeddelanden från Skatteförvaltningen innehåller heller inga länkar. OP skickar inte heller någonsin inloggningslänkar till kunderna.

Det går att beställa e-fakturor när som helst

Också andra bankers kunder och andra kunder på OP kan beställa e-fakturor av Skatteförvaltningen. Beställningen kan göras när som helst i den egna nätbanken eller i MinSkatt. När e-fakturan beställs senast två veckor före förfallodagen hinner skatten betalas med e-fakturan.

Läs mer om e-fakturor: Betalning med e-faktura

När kunden loggar in i OP-mobilen eller i tjänsten op.fi meddelar den personliga hjälpredan OP Aina om ett mottaget e-fakturaförslag.

Sidan har senast uppdaterats 24.9.2024