Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Huomenna on viimeinen veroilmoittamisen määräpäivä – tähän mennessä jo yli miljoona henkilöä on täydentänyt tietojaan

Verohallinnon tiedote, 20.5.2024

Veroilmoituksen täydentämisen viimeinen määräpäivä huomenna koskee noin 1,6 miljoonaa palkan- ja eläkkeensaajaa.

Veroilmoitustaan täydentävien tai korjaavien määrä vaihtelee vuosittain. Verohallinnon tilastojen mukaan viime vuonna muutoksia esitäytettyyn veroilmoitukseen teki reilut 1,4 miljoonaa henkilöä ja vuonna 2022 määrä oli reilut 1,2 miljoonaa. Verohallinto lähettää vuosittain noin 5,6 miljoonaa esitäytettyä veroilmoitusta, joten valtaosalla tiedot veroilmoituksella ovat valmiiksi oikein.

Tänä vuonna ennen viimeistä määräpäivää muutoksia on tehnyt jo yli miljoona henkilöä. Ilmoittajat ovat siis olleet liikkeellä hyvissä ajoin.

Muista vähennykset ja esitäytetyltä puuttuvat tulot

Verohallinto muistuttaa, että esitäytetty veroilmoitus pitää aina tarkistaa, ja jos tiedoissa on virheitä tai puutteita, ne pitää korjata. Verohallinto saa paljon tietoja automaattisesti, mutta esimerkiksi erilaisista vähennyksistä Verohallinnolla ei aina ole tietoa. Yleisimpiä vähennyksiä ovat kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys ja tulonhankkimiskulut.

Verohallinto tekee kaikille palkansaajille automaattisesti 750 euron suuruisen tulonhankkimisvähennyksen, joten tulonhankkimiskulut kannattaa ilmoittaa vain, jos ne ylittävät 750 euron rajan. Näin käy esimerkiksi silloin, kun tekee yli puolet työpäivistä etätöitä kotonaan. Tällöin voi tehdä työhuonevähennyksen.

Vähennysten lisäksi myös esitäytetyltä puuttuvat tulot viime vuodelta pitää ilmoittaa viimeistään omana veroilmoituksen tarkistamisen määräpäivänä. Esimerkkejä itse ilmoitettavista tuloista ovat vuokratulot, virtuaalivaluuttatulot sekä tulot alustoilla tehdystä sisällöntuotannosta ja myynnistä.

Verohallinto kehottaa tarkistamaan ja täydentämään veroilmoituksen OmaVerossa. OmaVeroon ei kannata mennä linkkien kautta, vaan kirjoittamalla palvelun osoite www.vero.fi/omavero suoraan selaimen osoiteriville. Osoitteen voi myös tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

Menikö määräpäivä jo? Toimi nopeasti!

Jos veroilmoitusta korjaa myöhässä, voi joutua maksamaan myöhästymismaksun tai veronkorotuksen. Jos oma määräpäivä ehti jo mennä, kannattaa kuitenkin edelleen käydä mahdollisimman nopeasti täydentämässä veroilmoitusta OmaVerossa.

Osalla palkansaajista ja eläkeläisistä veroilmoituksen määräpäivä oli 7. ja 14. toukokuuta. Pienellä osalla palkansaajista eli toiminimiyrittäjien ja maataloudenharjoittajien puolisoilla veroilmoituksen määräpäivä oli jo 2. huhtikuuta.

Lisätietoja asiakkaille

Esitäytetty veroilmoitus - näin ilmoitat

Unohditko ilmoittaa tietoja?

Lue lisää kevään 2024 veroilmoittamisesta:

Lähes 2 miljoonan suomalaisen pitää tarkistaa veroilmoitus viimeistään huomenna

Noin 1,5 miljoonan henkilön pitää tarkistaa esitäytetty veroilmoitus huomenna − myös kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla on määräpäivä

Suomalaiset vuokraavat toisilleen entistä useammin autoja, veneitä, koneita ja muita esineitä – vuokratulojen ilmoittaminen veroilmoitukseen vuodelta 2023 ajankohtaista nyt

Kiinteistöveroa jäi viime vuonna maksamatta 13 miljoonaa euroa − e-laskulla välttyy kohonneelta viivästyskorolta

Verohallinto hyväksyi tulonhankkimiskuluja vähennettäväksi noin 2,6 miljardilla eurolla vuoden 2022 verotuksessa − jokainen palkansaaja saa 750 euron vähennyksen automaattisesti

Verohallinto löysi viime vuonna 30 miljoonaa euroa ilmoittamatta jääneitä virtuaalivaluuttatuloja

Älä haksahda yleiseen harhaluuloon matkakuluvähennyksistä – vähennystä saa halvimman kulkuneuvon mukaan

Teetitkö viime vuonna kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä? Hae nyt verohyötyä mm. hoivatyöstä, siivouksesta tai remontista

Verohallinto muistuttaa "sekailmoittajia": kaikki veroilmoitusasiat voi hoitaa OmaVerossa

Veroilmoitusaika alkaa: ensimmäiset esitäytetyt OmaVerossa tänään – viime vuoden isoista sähkölaskuista voi vielä hakea sähkövähennystä

Sivu on viimeksi päivitetty 20.5.2024