Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Tekstiviestit Verohallinnolta eivät koskaan sisällä linkkejä

Voit saada Verohallinnolta tekstiviestin, jossa muistutamme ajankohtaisesta asiasta tai kysymme tyytyväisyydestäsi palveluihimme. Huomaa, että Verohallinnon lähettämissä tekstiviesteissä ei ole koskaan linkkejä. 

Muistutamme tekstiviesteissä esimerkiksi

 • verokortin tulorajan tarkistamisesta
 • arvonlisäveron ilmoittamisen ja maksamisen määräpäivistä.

Kysymme tekstiviesteillä myös palautetta asiakaskokemuksesta, jos olet esimerkiksi soittanut meille tai Verohallinnosta on soitettu sinulle.

Voit tarkistaa, mistä aiheista olemme lähettäneet tekstiviestejä 

Ilmoita puhelinnumerosi OmaVerossa

Kun ilmoitat puhelinnumerosi tai yrityksesi puhelinnumeron OmaVerossa, voit saada meiltä ajoittain muistutuksia tekstiviesteinä. Puhelinnumero myös helpottaa ja nopeuttaa asiasi hoitoa, jos tarvitsemme sinulta lisätietoa esimerkiksi veroilmoitukseesi.

 1. Siirry OmaVeroon.
 2. Valitse kirjautumisen jälkeen linkki Muokkaa omia tietoja. Tässä kohdassa näkyy punainen huomiomerkki, jos puhelinnumerosi puuttuu tiedoistasi OmaVerossa.
 3. Lisää puhelinnumerosi kohdassa Puhelin.
 4. Tallenna tiedot.

Puhelinnumerosi jää vain Verohallinnon tietoon.

Mistä voi erottaa, onko kyse Verohallinnon lähettämästä viestistä?

 • Lähettäjän nimi on aina joko Vero, Skatt, VeroSkatt tai Vero Skatt. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on rekisteröinyt nämä tunnukset Verohallinnolle.
 • Verohallinto ei koskaan pyydä asiakkaiden luottokorttitietoja tai pankkitunnuksia. Verohallinto ei tarvitse näitä tietoja.
 • Verohallinto ei myöskään pyydä tekstiviestillä henkilökohtaisia tietoja, kuten verkkopankkitunnuksia, tilitietoja tai henkilötunnusta.
 • Verohallinto ei koskaan lähetä asiakkaille verotuspäätöstä tai mitään siihen liittyviä tietoja tekstiviestillä tai sähköpostitse. Jos saat veronpalautuspäätökseltä näyttävän viestin sähköpostitse, se on siis huijaus.
 • Huijausviesteissä voi myös olla kielivirheitä ja huolimaton tai epäuskottava ulkoasu, mutta aina näin ei ole.

Epäiletkö viestiä huijaukseksi?

Verohallinnon nimissä on lähetetty myös huijausviestejä. Lue lisää huijausviesteistä.

Sivu on viimeksi päivitetty 10.6.2024