Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin muutat oma-aloitteisten verojen palautusvalintoja OmaVerossa

Voit muuttaa oma-aloitteisten verojen palauttamiseen liittyviä valintoja OmaVerossa. Voit valita verojen palautusajankohdan ja euromääräisen palautusrajan eli sen, kuinka suuret summat palautetaan tilillesi. Jos olet esimerkiksi erehdyksessä maksanut liikaa oma-aloitteisia veroja, OmaVerossa voit myös hakea tällaisen oman maksun palauttamista.

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan)

 1. Valitse OmaVeron etusivulta välilehti Veroasiat.

 2. Valitse kohdasta Palautushakemukset linkki Palautuksen hakeminen, oma-aloitteiset verot.

 3. Palautusajankohta ja -raja: Voit muuttaa palautusajankohtaa ja palautusrajaa valitsemalla painikkeen Muokkaa tietoja.

  Palautuspyyntö: Voit tehdä palautuspyynnön valitsemalla painikkeen Hae palautusta. Katso ohjeet palautuspyyntöä varten kohdasta 6.

 4. Palautusajankohta ja -raja

  Vaihe Ilmoituksen tiedot: Valitse vaihtoehdoista haluamasi palautusajankohta. Ilmoita uusi palautusraja kohdassa Uusi tieto.

 5. Vaihe Esikatsele ja lähetä: Tarkista, että tiedot ovat oikein. Valitse lopuksi painike Lähetä.

 6. Palautuspyyntö

  Vaihe Ilmoituksen tiedot: Sivulla näet tilinumeron, jolle Verohallinto maksaa palautuksen ja palautettavissa olevan määrän. Jos haluat muuttaa tilinumeroa, katso ohje: Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa.

  Ilmoita palautettavaksi haluamasi määrä kohdassa Palautuspyynnön määrä.

  Palautuspyynnön pääset tekemään myös, kun valitset etusivulta kohdasta Maksutilanne linkin Palautuksen hakeminen, oma-aloitteiset verot. Linkki on näkyvissä silloin, kun sinulla on sellaista käyttämätöntä maksua tai hyvitystä, josta palautuspyynnön voi tehdä.

 7. Vaihe Esikatsele ja lähetä: Tarkista, että tiedot ovat oikein. Valitse lopuksi painike Lähetä.

Sivu on viimeksi päivitetty 22.11.2021