Näin maksat veroja OmaVerossa

Voit maksaa veroja verkkomaksuna OmaVerossa. OmaVerosta voi myös tarkistaa maksamiseen tarvitsemasi tiedot, kuten verojen viitenumerot ja Verohallinnon tilinumerot.

OmaVeron verkkomaksupalveluna käytetään Suomi.fi-maksuja. Palvelun toimittaja on Paytrail Oyj.

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan)

 1. Katso kuva

  Valitse etusivulta kohdasta Maksutilanne linkki Verojen maksaminen. Pääset maksamaan veroja myös valitsemalla välilehden Toiminnot ja siirtymällä kohtaan Maksaminen.

 2. Katso kuva

  Näet sivulla maksettavana olevat verot sekä tarvittavat tiedot maksamista varten. Voit siirtyä maksamaan verot suoraan kunkin verolajin kohdalla Verkkomaksu-otsikon alla olevan painikkeen kautta, esimerkiksi Maksa henkilön tuloveroa tai Maksa oma-aloitteisia veroja.

 3. Katso kuva

  Syötä maksun määrä. Jos veroja on erääntynyt, maksun määrä on merkitty valmiiksi. Tarvittaessa voit muuttaa määrää.

  Siirry eteenpäin valitsemalla Seuraava.

 4. Katso kuva

  Tarkista maksun tiedot ja siirry verkkopankkiisi painikkeesta Siirry verkkopankkiin.

  OmaVerossa et voi valita veron maksupäivää, vaan vero veloitetaan tililtäsi heti. Maksu näkyy OmaVerossa 1−2 arkipäivän kuluttua.

  Jos haluat, että vero menee pankkitililtäsi vasta myöhemmin eikä vielä kuluvana päivänä, et voi hyödyntää OmaVeron maksutoimintoa. Katso silloin ohjeet kohdasta 5.

 5. Katso kuva

  Jos haluat ajoittaa maksun jollekin muulle päivälle kuin kuluvalle päivälle, et voi maksaa veroa OmaVeron kautta. Kopioi siinä tapauksessa OmaVerosta veron viitenumero ja Verohallinnon tilinumero ja käytä niitä, kun maksat veron verkkopankissa.

  Viitenumeron näet OmaVerosta maksupainikkeen vierestä kohdasta Muut maksutavat. Huomaa, että jokaisella verolajilla ja jokaisella asiakkaalla on omat viitenumeronsa. Verohallinnon tilinumerot löydät alempaa samalta sivulta.

  Voit myös ladata maksutiedot tiedostona, kun valitset painikkeen Lataa tiedostona (csv).

Sivu on viimeksi päivitetty 21.11.2022