Vero API

Vero API on Verohallinnon uusi rajapintapalvelu.

Rajapintapalvelu on tarkoitettu ohjelmistotoimittajille ja muille palveluntarjoajille, jotka tekevät omaa ohjelmistokehitystä. Jos et tee omaa ohjelmistokehitystä, ota yhteyttä ohjelmistotoimittajaasi saadaksesi pääsyn näihin uusiin ominaisuuksiin.

Vero API helpottaa kehitystä tarjoamalla materiaalit ja dokumentaatiot myös englanniksi. Vero API yleiskuvausta voit tarkastella englanninkielisillä sivuillamme Vero API overview.

Miten pääsen alkuun?

Vaihe 1: Kokeile hiekkalaatikossa

Tutustu ja kokeile API-palveluita hiekkalaatikossa

Vaihe 2: Toteuta ja testaa

Ohjeet testauksen aloittamiseen testivarmenteella

Vaihe 3: Tuotantoon siirtyminen

Ohjeet tuotantoon siirtymiseen

Vero API rajapinnat

Alustatalouden ilmoitukset

Alustatalouden toimijat, kuten välityspalveluiden tarjoajat tai niiden Suomessa toimivat edustajat voivat antaa ilmoituksia välittämistään kuljetuspalveluiden korvauksista ja vuokratuloista tämän rajapinnan kautta. API on käytettävissä testiympäristössä ja tuotannossa 1.1.2021

Autoverotus

Autoverotuksen rajapintapalveluiden kautta rekisteröidyt autoveroilmoittajat voivat lähettää autoveroilmoituksia, hinnastoja ja esittelyauton käyttöönottoilmoituksia. API on käytettävissä testiympäristössä ja tuotannossa 1.1.2021.

Ennakonpidätystiedot maksajille

Tunnistautunut suorituksen maksaja tai valtuutettu voi hakea rajapinnasta suorituksen saajan voimassa olevat ennakonpidätystiedot ennen jokaista suorituksen maksua. API on käytettävissä testiympäristössä  ja tuotannossa loppuvuodesta 2020.

Tapahtumahaku

Suunnitteilla oleva tapahtumahaun rajapinta vastaa Omaverossa olevaa tapahtumahakua, jolla voi hakea tapahtumia, maksuja ja palautuksia eri verolajeista. API on käytettävissä testiympäristössä  ja tuotannossa loppuvuodesta 2020.

Maksuviitekysely

Tutustu reaaliaikaisen maksuviitekyselyn rajapintakuvaukseen. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Varainsiirtovero

Tutustu varainsiirtoveron ilmoittamisen rajapintakuvaukseen. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Veronumero

Tutustu veronumerokysely ja -rekisteröinti rajapintakuvauksiin. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Suunnitteilla olevat rajapinnat

Alla olevia rajapintoja suunnitellaan ja voit tutustua niiden tietosisällön alustaviin kuvauksiin hiekkalaatikossa. 

Siirry hiekkalaatikkoon (linkki avautuu uudessa ikkunassa)

Huomioitavaa kuitenkin on, että suunnitteilla olevien rajapintojen käyttöönotosta ei ole tehty päätöstä. Rajapintojen tietosisällöt voivat muuttua. 

Voit ilmaista kiinnostuksesi suunnitteilla oleviin rajapintoihin antamalla palautetta ja mahdollisia kehitysideoita havaintolomakkeen kautta.

Vero API havaintolomake

Rajapintoihin liittyvät yleiset huomiot, tekniset havainnot sekä mahdolliset häiriöt voit ilmoittaa Vero API tuelle havaintolomakkeen avulla.