Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

OmaVerossa on käyttökatko viikonloppuna − hoida mahdolliset veroasiasi nyt

Verohallinnon tiedote, 16.11.2023

Järjestelmäpäivityksen vuoksi OmaVero-palvelu on poissa käytöstä tulevana viikonloppuna eikä siellä voi hoitaa mitään veroasioita. Verohallinto ohjeistaa hoitamaan veroasiat ennen perjantaina alkuillasta alkavaa katkoa.

OmaVeron käyttökatko alkaa perjantaina 17.11. klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina 19.11. klo 18. Käyttökatkon syynä on järjestelmäpäivitys, jonka aikana OmaVeroon tuodaan uusia toiminnallisuuksia.

− Kehitämme OmaVeroa jatkuvasti, jotta veroasioiden hoitaminen verkkopalvelussa olisi entistäkin sujuvampaa. Kerran vuodessa teemme suuremman päivityksen, jossa viemme tuotantoon toteuttamamme isoimmat muutokset. Marraskuu on osoittautunut hyväksi ajankohdaksi, kun edellisen vuoden verotus on saatu päätökseen, kertoo johtaja Simo Sildén Verohallinnosta.

Oman veroasian käsittelyä voi jatkossa seurata OmaVerossa

Tulevan viikonlopun päivityksessä ei ole tulossa suuria muutoksia OmaVeron ulkoasuun tai toiminnallisuuksiin, vaan kyse on useista pienemmistä muutoksista erilaisille asiakasryhmille.

Järjestelmäpäivityksen jälkeen asiakas voi esimerkiksi seurata OmaVerosta oman veroasiansa, kuten oikaisuvaatimuksen tai varainsiirtoveron palautushakemuksen käsittelyä.

- Asiakas voi OmaVerosta katsoa, onko hänen lähettämänsä ilmoitus esimerkiksi parhaillaan käsittelyssä vai odottaako se lisäselvitystä. Poikkeuksen tekee perintöveron oikaisuhakemus, jonka käsittelyä ei vielä tässä vaiheessa voi seurata OmaVerosta, Sildén sanoo.

Lisätietoja marraskuun päivityksessä tulevista muutoksista: Uutta OmaVerossa marraskuussa

Verohallinnon päätöksiin maininta, jos ne on tehty automaatiolla

Jatkossa asiakkaiden Verohallinnolta saamiin päätöksiin tulee maininta, jos päätös on tehty automaatiota hyödyntäen. Automaation käytöstä kerrotaan asiakkaille myös jo siinä vaiheessa, kun asiakas alkaa hoitaa asiaansa esimerkiksi OmaVerossa.

Automaatiota on käytetty verotuspäätösten teossa jo pitkään. Vuonna 2023 voimaan tullut laki kuitenkin edellyttää, että asiakkaan pitää saada tietää, jos hänen asiansa käsittelyssä on käytetty automaattisesta päätöksentekoa.

Tee verokortti ja hae maksuviitteet ennen viikonloppua

Sildén muistuttaa, että käyttökatkon aikana esimerkiksi verokorttia ei voi tehdä OmaVerossa. Myöskään veroja ei voi maksaa eikä maksutietoja saa palvelusta katkon aikana.

− Jos on veroja maksettavana, kannattaa hakea maksutiedot ennen katkon alkua OmaVerosta ja maksaa verot omassa verkkopankissa, Sildén sanoo.

Lisätietoja asiakkaalle:

Uutta OmaVerossa marraskuussa

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023