Rajapinnan varmenteiden uusiminen on nyt monelle organisaatiolle ajankohtaista ‒ osa muistutusviesteistä on jäänyt lähtemättä

5.7.2024

Vuonna 2022 noudetut Verohallinnon ja tulorekisterin rajapintojen varmenteet vanhenevat tänä vuonna.

Selvitä omalta ohjelmistotoimittajaltasi, miten varmenne käyttämässäsi palkka- tai etuusohjelmistossa uusitaan. Eri ohjelmistoissa on erilaisia käytäntöjä varmenteiden ylläpidosta.

Varmenne on voimassa aina 2 vuotta, jonka jälkeen se pitää uusia. Jos varmenne ehtii vanheta, et voi enää ilmoittaa tai hakea tietoja rajapinnan kautta.

Muistutamme heinä- ja elokuun ajan varmenteen vanhenemisesta 14 vuorokauden kohdalla

Varmenteen tekninen yhteyshenkilö saa yleensä muistutusviestin sähköpostilla 60 vuorokautta ennen varmenteen vanhenemista.

Varmenteen vanhenemisen muistutusviestit ovat kuitenkin jääneet lähtemättä ajalla 20.3.‒3.7.2024. Vika on nyt korjattu, pahoittelemme asiasta mahdollisesti aiheutunutta vaivaa.

Lähetämme tämän päivän aikana muistutusviestin niiden organisaatioiden yhteyshenkilöille, joiden hallinnoima varmenne on vanhenemassa seuraavan 14 vuorokauden aikana. Jos olet jo uusinut varmenteen, viesti ei vaadi sinulta toimenpiteitä.

Heinä- ja elokuun ajan varmenteiden tekniset yhteyshenkilöt saavat ylimääräisen muistutusviestin sähköpostilla 14 vuorokautta ennen varmenteen vanhenemista.

Näin haluamme varmistaa, että puuttuvista muistutusviesteistä huolimatta mahdollisimman moni organisaatio huomaa uusia varmenteensa ajallaan. Jos varmenne ehtii vanheta, tilaa organisaatiolle uusi varmenne tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

Tarkista milloin organisaatiosi varmenne vanhenee

Voit tarkistaa varmenteen voimassaoloajan varmenteesta. Selvitä omalta ohjelmistotoimittajaltasi, miten varmenteen voimassaoloaika näkyy käyttämässäsi ohjelmistossa.

Jos käytät Verohallinnon tai tulorekisterin rajapintoja, näet organisaatiosi varmenteet myös kirjautumalla tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun. Asiointiin tarvitset valtuuden.

Lue lisää aiheesta:

Ohjeet varmenteen uusimiseen Verohallinnon sivuilla:

Varmenteen uusiminen

Ohjeet uuden varmenteen tilaamiseen tulorekisterin sivuilla:

Tee rajapintahakemus ja tilaa varmenne Verohallinnon tai tulorekisterin rajapintaan

Varmenteiden tilaaminen siirtyy vuoden 2024 aikana Verohallinnon varmennepalveluun, lue lisää Verohallinnon uutisesta:

Verohallinnon varmennepalvelu muuttaa varmenteiden tilaamista ja hallinnointia

Sivu on viimeksi päivitetty 5.7.2024