Ohjelmistokehittäjät: pysy ajan tasalla tulorekisterin muutoksista - päivitä yhteyshenkilöt

26.6.2024

Olemme lisänneet ohjelmistokehittäjille suunnattuun verkkosivuosioomme pysyvän kyselylomakkeen, jonka kautta voitte jatkossa ilmoittaa ohjelmistonne yhteyshenkilöt.

Yhteystietoja hyödynnetään ohjelmistokehittäjille suunnatussa neuvonnassa ja muussa viestinnässä. Olemme yhteyshenkilöihin yhteydessä esimerkiksi tilanteissa, joissa tulorekisterin oman toiminnan tai kolmannen osapuolen ilmoituksen perusteella on havaittu tietyn ohjelman toimintaan liittyviä puutteita tai ohjeistuksen vastaista toimintaa.

Siirry päivittämään yhteyshenkilöt

Linkki Webropol-kyselyyn on lisätty myös Ajankohtaista ohjelmistokehittäjille -sivulle. Verkkosivun kautta pääset aina tarvittaessa päivittämään yhteyshenkilöt.

Järjestämme ohjelmistotaloille vuosittain tulorekisterin ohjelmistotalopäivän, jossa kerromme tulorekisterin tulevista muutoksista. Yleensä järjestämme oman päivän keväisin ja syksyisin. Osallistumme säännöllisesti myös Verohallinnon ohjelmistokehittäjien klinikoihin.

Kerromme muutoksista myös verkkosivujen uutisissa.

Vuoden 2025 dokumentaatio julkaistu

Tulorekisterin vuosimuutosten 2025 dokumentaatio on julkaistu verkkosivuillamme. Muutoksista kerrotaan myös ohjelmistotalopäivän materiaalissa.

Tutustu kevään 2024 tulorekisterin ohjelmistopäivän materiaaliin Tapahtumat-sivullamme

Tutustu vuoden 2025 dokumentaatioon Dokumentaatio-sivullamme

Osa muutoksista on jo julkaistu sidosryhmätestausympäristöön. Lue lisää sidosryhmätestauksen sivuilta.

Uudistamme teknisiä ohjeitamme

Tulemme tekemään loppuvuoden 2024 aikana muutoksia ylläpidettäviin teknisiin ohjeisiimme. Tavoitteena on vähentää dokumenttien määrää, selkeyttää ohjeita, poistaa päällekkäistä sisältöä ja yhdistää toisiinsa liittyvät ohjeet samaan dokumenttiin.

Teemme muutoksia seuraaviin ohjeisiin:

  • Lisäämme tulolajien selitteet tulolajien excel-koodistoihin. Samalla luovumme koodistojen pdf-versioista ja erillisistä tulolajien selitteiden pdf-dokumenteista. Muutos koskee sekä palkkaja että etuuksia.
  • Yhdistämme tulorekisterin rajapintoja kuvaavat ohjeet yhdeksi dokumentiksi. Muutos koskee dokumentteja Tekninen rajapinta – Tietojen toimittaminen tulorekisteriin, Tekninen rajapinta – Tietojen jakelu tulorekisteristä ja Tekninen rajapinta – Soveltamisohje.
  • Siirrämme rajapinnassa jaettavien aineistojen parametrien kuvaukset dokumentista Tekninen rajapinta – Tietojen jakelu tulorekisteristä dokumenttiin Raportit tulorekisteristä. Muutoksen jälkeen kaikki maksajille ja käyttäjille jaettavat raportit ja aineistot on kuvattu samassa dokumentissa.
  • Lisäämme Koodistot-exceliin lisää tietoa ulkoisista koodistoista.
  • Päivitämme myös sanomaesimerkkejä. Muutoksen jälkeen esimerkeissä esitetään eri kanavien vaikutukset sanoman rakenteeseen.

Uudistetut dokumentit julkaistaan Dokumentaatio-sivullemme sitä mukaa, kun ne valmistuvat. Kunkin dokumentin viimeisimmät muutokset on kuvattu sivulla olevassa taulukossa.

Tutustu myös

Ohjelmistokehittäjille suunnattu verkkosivuosiomme

Sivu on viimeksi päivitetty 26.6.2024