Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Veroilmoitus 6C on uudistunut

Uutinen, 29.2.2024

Veroilmoitus 6C eli yhdistysten, säätiöiden, kuntien ja eräiden muiden yhteisöjen veroilmoitus on uudistunut rakenteen osalta. OmaVerossa ilmoittaessa ilmoituksessa näkyvät vain ne kohdat, jotka kyseisen yhteisön tarvitsee täyttää. Nämä määräytyvät yhteisömuodon mukaan, eli sillä perusteella, onko kyseessä esimerkiksi yhdistys vai kunta. Täytettäviin kohtiin vaikuttavat myös ne valinnat, joita tehdään ilmoitusta täytettäessä. Esimerkiksi tieto siitä, onko yhdistys tai säätiö yleishyödyllinen tai harjoittaako se elinkeinotoimintaa, vaikuttaa siihen, mitä kohtia yhteisölle tulee täytettäväksi. 

Yhteisöjen on annettava veroilmoituksensa sähköisesti. Jos yhteisö kuitenkin erityisestä syystä ilmoittaa paperilomakkeella, on lomake kaikille 6C:llä ilmoittaville yhteisöille sama. Varmistathan, että täytät ilmoituksella vain sellaiset kohdat, jotka koskevat edustamaasi yhteisöä. Ota tämä huomioon myös silloin, jos ilmoitat muissa sähköisissä kanavissa kuin OmaVerossa.

Uudistetun veroilmoituksen täyttöohje noudattaa OmaVeron kohtien järjestystä ja otsikointia. Voit kuitenkin käyttää täyttöohjetta riippumatta siitä, mitä kautta ilmoituksen annat.

Uudistuneen 6C-veroilmoituksen täyttöohje

Sivu on viimeksi päivitetty 29.2.2024