Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Verohallinto jalkautuu marraskuussa Saariselälle ja Ylläkselle ulkomaalaisten kausityöntekijöiden asioinnin helpottamiseksi

Uutinen, 17.10.2024

Verohallinto järjestää jalkautumistilaisuudet viikolla 47 Saariselällä ja viikolla 48 Ylläksellä. Ulkomaalaisten kausityöntekijöiden rekisteröitymistä hoidetaan Pohjois-Suomessa myös Rovaniemen, Kemin ja Oulun toimipisteissä sekä esimerkiksi Helsingissä.

Jalkautumistilaisuudet järjestetään seuraavasti:

  • 19.−21.11. Lapland Hotels Riekonlinna, Saariselkä.
  • 26.−28.11. Lapland Hotels Saaga, Ylläs.

Jalkautumistilaisuuteen osallistuakseen on varattava aika asiointia varten. Aika varataan numerosta 029 497 010. Saariselän tilaisuuteen aika on varattava viimeistään 4.11. ja Ylläkselle viimeistään 11.11.

Verohallinto on tänään lähettänyt alueen suurimmille yrityksille kirjalliset ohjeet tilaisuuksiin osallistumisesta. Jalkautumistilaisuuksissa hoidetaan vain ulkomaalaisten kausityöntekijöiden henkilötunnuksen ja verokortin hakemiseen liittyviä asioita – muita asiakkaita Verohallinto kehottaa asioimaan OmaVerossa tai puhelimitse.

Verohallinto on kesästä lähtien tehnyt tiivistä yhteistyötä Pohjois-Suomessa ulkomaalaisia kausityöntekijöitä rekrytoivien yritysten kanssa, kertoo asiakkuusvastaava Maija Silpola Verohallinnosta.

On sekä työntekijöiden, heitä palkkaavien yritysten että meidän etu, että asiakkaat saavat veroasiansa hoidettua sujuvasti.

Teimme kesällä kyselyn alueen suurimmille ulkomaalaisia henkilöitä aiempina talvina palkanneille yrityksille ja selvitimme heidän palvelutarvettaan. Saariselkä ja Ylläs valikoituivat kyselyn perusteella jalkautumispaikkakunniksi, koska näillä alueilla on eniten rekisteröitäviä asiakkaita, Silpola sanoo.

Ulkomaalaisten rekisteröinnistä vastaa ensisijaisesti Digi- ja väestötietovirasto, mutta Verohallinto voi myöntää suomalaisen henkilötunnuksen verokorttia varten. Henkilötunnuksen saaminen edellyttää sitä, että Verohallinnon virkailija tapaa ulkomaalaisen työntekijän henkilökohtaisesti ja tunnistaa hänet matkustusasiakirjoista.

Ulkomaalaisten työntekijöiden rekisteröinti ja henkilötunnusten antaminen vaatii erikoisosaamista, joka on keskitetty Verohallinnossa nykyisin tiiviille joukolle asiantuntijoita. Tuomalla asiantuntijamme näihin jalkautumistilaisuuksiin varmistamme sen, että Lapin alueen ulkomaalaiset kausityöntekijät saavat veroasiansa hoidettua ja pääsevät töihin mahdollisimman nopeasti, Maija Silpola sanoo.

Sivu on viimeksi päivitetty 17.10.2024