Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Verohallinto aloittaa yhteistoimintaneuvottelut osassa toimintojaan – vähennystarve arviolta enintään 200 henkilöä

Verohallinnon tiedote, 3.9.2024

Verohallinto aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat kaikkiaan 900:aa verotus- ja hallintotehtävissä työskentelevää virkamiestä.

Tämän hetken arvio on, että yhteistoimintaneuvottelut voisivat johtaa enintään 200 henkilön virkasuhteen päättymiseen.

Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät tuotannollisista ja toiminnan uudelleen järjestämiseen liittyvistä syistä.

– Olemme tilanteessa, jossa osalla virkamiehistämme tehtävät ovat vähentyneet tai vähenevät olennaisesti ja muutoin kuin tilapäisesti. Tietyt tehtävät ovat vähentyneet muun muassa automatisaation, suunniteltujen asiakaspalvelutavoitteiden uudelleen mitoituksen, työtapojen muokkaamisen sekä tehtävien tai organisaation uudelleenjärjestelyjen takia, sanoo pääjohtaja Markku Heikura.

Verohallinnossa työskentelee kaikkiaan noin 5 000 henkilöä.

Taustalla myös määrärahojen pienentyminen

Tilanteeseen vaikuttaa Verohallinnon määrärahojen merkittävä pienentyminen.

Valtionhallinnon säästöjen vuoksi Verohallinto joutuu sopeuttamaan toimintaansa ainakin 60 miljoonalla eurolla vuoden 2027 loppuun mennessä.

Koska määrärahat pienentyvät, Verohallinnolla on aiempaa heikommat mahdollisuudet tarjota uudenlaisia työtehtäviä henkilöille, joiden työtehtävät vähenevät merkittävästi toiminnan muutosten myötä.

- Valitettavasti olemme Verohallinnossa nyt poikkeuksellisessa tilanteessa, joka on kaikille hyvin haastava. Luotan kuitenkin siihen, että yhdessä henkilöstöjärjestöjen kanssa löydämme ratkaisun, jolla varmistamme Verohallinnon tehokkaan toiminnan myös tulevaisuudessa, Heikura sanoo.

Yhteistoimintaneuvottelut kestävät kuusi viikkoa.

Sivu on viimeksi päivitetty 3.9.2024