Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Verohallinto lähettää e-laskuehdotuksia Nordean asiakkaille

Verohallinnon tiedote, 5.6.2023

Noin 450 000 Nordean henkilöasiakasta saa kesäkuussa Verohallinnolta mobiili- ja verkkopankkiinsa e-laskuehdotuksen. Kun asiakas hyväksyy ehdotuksen, hän saa jatkossa verolaskut suoraan mobiili- ja verkkopankkiin e-laskuina. Verohallinto haluaa helpottaa verojen eräpäivän muistamista kannustamalla e-laskun käyttöön.

E-laskuehdotuksen saavat sellaiset Nordean asiakkaat, joilla on maksettavana kiinteistöveroa, jotka eivät vielä ole tilanneet veroistaan e-laskua ja jotka ovat ilmoittaneet Verohallinnolle Nordean tilinumeron veronpalautusta varten. Asiakkaalla on 30 päivää aikaa reagoida saamaansa ehdotukseen. Jos asiakas ei hyväksy ehdotusta, se poistuu mobiili- ja verkkopankista automaattisesti.

E-laskuehdotus näkyy asiakkaille Nordean mobiilipankissa "Maksut ja e-laskut" -osiossa ja verkkopankissa "E-laskut" -osiossa. Klikkaamalla ehdotusta asiakas voi hyväksyä sen, minkä jälkeen asiakas saa mobiili- ja verkkopankkiinsa Verohallinnolta e-laskut kiinteistöverosta sekä mahdollisista ennakko- ja jäännösveroista.

E-lasku on helppo ja turvallinen

Ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnosta kertoo, että kyseessä on kokeilu, jolla halutaan auttaa asiakkaita muistamaan verojen eräpäivät.

– Kun asiakas hyväksyy mobiili- ja verkkopankissa e-laskuehdotuksen, hän saa jatkossa Verohallinnolta suoraan e-laskun mobiili- ja verkkopankkiinsa noin kaksi viikkoa ennen laskun eräpäivää. E-laskulla on valmiina tarvittavat tiedot, kuten tili- ja viitenumero sekä oikea maksettava summa. Näin asiakkaan ei tarvitse näpytellä tietoja laskua maksaessaan, vaan hän voi vain hyväksyä e-laskun, Laine sanoo.

Laineen mukaan erityisesti kiinteistövero on tyypillisesti sellainen vero, jonka maksaminen usein unohtuu asiakkailta.
− Koska verolle lähtee kertymään viivästyskorko heti eräpäivän jälkeen, e-laskun käyttöönotto on asiakkaille myös halvempaa, kun verot tulevat maksetuiksi ajallaan, Laine toteaa.

E-laskun käyttöönotto on helppoa ja turvallista. Laine korostaa, että mobiili- ja verkkopankkiin Verohallinnolta tuleva e-laskuehdotus ei ole huijaus eikä sen hyväksymiseen liity turvallisuusriskejä.
− Jos hyväksyy e-laskun, se ei vielä tarkoita sitä, että laskut veloitetaan tililtä automaattisesti, vaan asiakas hyväksyy jokaisen laskun. Halutessaan asiakas voi ottaa erikseen käyttöön myös automaattisen maksamisen toiminnon, jolloin lasku veloitetaan tililtä automaattisesti eräpäivänä.

Nordean asiakas − jos sait e-laskuehdotuksen, toimi näin:

  • Mobiilipankissa löydät e-laskuehdotuksen "Maksut ja e-laskut" -osiosta.
  • Verkkopankissa löydät e-laskuehdotuksen "E-laskut" -osiosta.
  • Jos haluat saada veroista e-laskun suoraan mobiili- ja verkkopankkiisi, klikkaa "Hyväksy". Saat jatkossa e-laskun maksettavista veroista noin kahta viikkoa ennen eräpäivää.

Jos et halua ottaa e-laskua käyttöön, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Saamasi e-laskuehdotus poistuu mobiili- ja verkkopankistasi 30 päivän kuluttua.

Lue lisää e-laskusta:
Tilaa veroista e-lasku

Sivu on viimeksi päivitetty 5.6.2023