Vero API

Vero API on Verohallinnon uusi rajapintapalvelu.

Rajapintapalvelu on tarkoitettu ohjelmistotoimittajille ja muille palveluntarjoajille, jotka tekevät omaa ohjelmistokehitystä. Jos et tee omaa ohjelmistokehitystä, ota yhteyttä ohjelmistotoimittajaasi saadaksesi pääsyn näihin uusiin ominaisuuksiin.

Vero API helpottaa kehitystä tarjoamalla materiaalit ja dokumentaatiot myös englanniksi. Vero API yleiskuvausta voit tarkastella englanninkielisillä sivuillamme Vero API overview.

Vero API rajapintapalvelun saatavuus

Miten pääsen alkuun?

Vaihe 1: Kokeile hiekkalaatikossa

Tutustu ja kokeile API-palveluita hiekkalaatikossa

Vaihe 2: Toteuta ja testaa

Ohjeet testauksen aloittamiseen testivarmenteella

Vaihe 3: Tuotantoon siirtyminen

Ohjeet tuotantoon siirtymiseen

Vero API rajapinnat

Alustatalouden ilmoitukset

Alustatalouden toimijat, kuten välityspalveluiden tarjoajat tai niiden Suomessa toimivat edustajat voivat antaa ilmoituksia välittämistään kuljetuspalveluiden korvauksista ja vuokratuloista tämän rajapinnan kautta. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Autoverotus

Autoverotuksen rajapintapalveluiden kautta rekisteröidyt autoveroilmoittajat voivat lähettää autoveroilmoituksia, hinnastoja ja esittelyauton käyttöönottoilmoituksia. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Arvonlisävero

Tarkista arvonlisäveron verokaudet ja eräpäivät, tee arvonlisäveroilmoitus ja hae aiemmin lähetettyjä ilmoituksia. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Arvioitu tuotantoaikataulu marraskuun 2021 lopussa.

Ennakonpidätystiedot maksajille

Tunnistautunut suorituksen maksaja tai valtuutettu voi hakea rajapinnasta suorituksen saajan voimassa olevat ennakonpidätystiedot ennen jokaista suorituksen laskentaa. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Kirjeet, päätökset ja selvityspyynnöt

Hae asiakkaiden kirjeitä ja selvityspyyntöjä pdf-muodossa. Vastaa selvityspyyntöihin tekstillä ja liitetiedostoilla. API on nyt käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Maksuviitekysely

Tutustu reaaliaikaisen maksuviitekyselyn rajapintakuvaukseen. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Rekisteritilan näyttäminen

Tarkista asiakkaan alv-, työnantaja- ja ennakkoperintärekisteritiedot. Voit tarkistaa myös asiakkaan verokauden pituus. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Tapahtumahaku

Tapahtumahaun rajapinta vastaa Omaverossa olevaa tapahtumahakua, jolla voi hakea tapahtumia, maksuja ja palautuksia eri verolajeista. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Varainsiirtovero

Tutustu varainsiirtoveron ilmoittamisen rajapintakuvaukseen. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Veronumero

Tutustu veronumerokysely ja -rekisteröinti rajapintakuvauksiin. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Yhteisön ennakkoveron hakeminen

Tarkista voimassa olevan ennakkoveron määrä, tee uusien tietojen perusteella koelaskenta ennakkoveron määrästä ja hae uutta ennakkoveroa. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

 

Suunnitteilla olevat rajapinnat

Hiekkalaatikosta löytyviä rajapintoja suunnitellaan. Voit tutustua niiden tietosisällön alustaviin kuvauksiin hiekkalaatikossa. 

Siirry hiekkalaatikkoon (linkki avautuu uudessa ikkunassa)

Huomioitavaa kuitenkin on, että suunnitteilla olevien rajapintojen käyttöönotosta ei ole tehty päätöstä. Rajapintojen tietosisällöt voivat muuttua. 

Voit ilmaista kiinnostuksesi suunnitteilla oleviin rajapintoihin antamalla palautetta ja mahdollisia kehitysideoita havaintolomakkeen kautta.

Vero API havaintolomake

Rajapintoihin liittyvät yleiset huomiot, tekniset havainnot sekä mahdolliset häiriöt voit ilmoittaa Vero API tuelle havaintolomakkeen avulla.