Som intressebevakningsfullmäktig kan du uträtta ärenden utan separata Suomi.fi-fullmakter

27.5.2024

Som intressebevakningsfullmäktig kan du nu uträtta ärenden i e-tjänsten för det positiva kreditupplysningsregistret för din fullmaktsgivares räkning utan separata Suomi.fi-fullmakter. I fortsättningen kontrolleras din rätt att uträtta ärenden automatiskt.

Du kan uträtta ärenden för din fullmaktsgivares räkning i vår tjänst när

  • du i intressebevakningsfullmakten har getts en rätt att uträtta din fullmaktsgivares ekonomiska ärenden
  • dina rättigheter att uträtta ärenden inte har begränsats att gälla till exempel en viss tillgång, såsom en fastighet eller företagsverksamhet
  • intressebevakningsfullmakten inte separat förutsätter att alltid flera än en intressebevakningsfullmäktig tillsammans uträttar ärenden för fullmaktsgivarens räkning
  • du har ett eget verktyg för stark autentisering, såsom nätbankskoder eller ett mobilcertifikat, för att kunna uträtta ärenden digitalt.

Vår e-tjänst kontrollerar intressebevakningsfullmäktigens rätt att uträtta ärenden iSuomi.fi-fullmakter. Suomi.fi-fullmakter är statens gemensamma digitala lösning för ärendehantering för någons annans räkning. Tjänsten produceras av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata fortsätter att utveckla den digitala ärendehanteringen för intressebevakningsfullmäktige och privata intressebevakare 2024–2025.

Mer information

Sidan har senast uppdaterats 27.5.2024